Hírek

Arsenal-Watford

Arsenal-Watford (0-1) 1!

Az ágyúsok folytathatják remek sorozatukat, ma legalább kettővel verik a Watfordot!
Az Arsenal nagyszerű szériát fut. A BL-ben túlélték a csoportkört, az FA Kupában épp a hétvégén oktatták a szenteket vendégként (0-5), és a Premier League-ben is a dobogóról várhatják a folytatást. Jelenleg a 2. pozíciót foglalják el, 47 egységük van, az Emirates-ben pedig 8-2-1-es sort tudnak felmutatni. Sanchezék szép számmal termelik a gólokat, 22 bajnokin már 50-et hintettek. A keretben Xhaka eltiltását tölti, sérült Cazorla és Debuchy.
A Watford 24 ponttal a 14. helyen állomásozik, vendégként nem kellően meggyőző, mérlege 2-3-6. Walter Mazzarri egyre kellemetlenebb helyzetben van, hiszen a piros-sárgák december közepén nyertek legutóbb bajnokit. Tétmeccsen egyszer diadalmaskodtak, még január elején jutottak tovább az FA Kupában, de a hétvégén a Millwall ellen már búcsút is intettek e sorozatnak. A Premier League-ben két iksszel a hátuk mögött érkeznek a fővárosba Okakáék. Erősítést jelent a Limanl kölcsön vett Niang érkezése, a gall támadó bemutatkozhat ma az új csapatában. A keretben lesznek hiányzók, sérülés és válogatott elfoglaltság miatt minden csapatrészből lesznek kimaradók, Holebas eltiltátás tölti majd.
Az Arsenal üldözőbe vette a Chelsea-t, és szerintünk a Watford sem tudja feltartóztatni Öziléket. A piros-fehérke sima győzelmet aratnak. Tippünk így: hendis H!

Swansea-Southampton Mindkét fél betalál!

A walesiek a kiesés ellen küzdenek, de az övék a liga legrosszabb védelme. A szentekkel gólváltós mérkőzést vívnak majd!
Zaklatott szezont fut a Swansea. A fehéreknél ismét menedzsert váltottak, jelenleg Paul Clement látja el a szakmai feladatokat. A hattyúk mindössze a 17. helyen állnak 18 egységgel, de mögöttük nagyon szoros a tabella, egy-egy botlás azt jelentheti, hogy újra a vonal alatt találja magát az alakulat. Llorentéék formája meglehetősen szeszélyes: január elején kiesési rangadót nyertek a Crystal Palace-nál, majd kiestek a Hullal szemben az FA Kupából, az Arsenal egy négyest hintett a Liberty Stadionban, viszont másfél hete 3-2-re diadalmaskodtak Ferék az Anfield Roadon (Liverpool 2-3). A brigád védekezése tragikus, 51 gólt kaptak, ez a legtöbb a mezőnyben. A keret megerősítésén dolgozik a menedzsment, érkezett Caroll a Tottenhamből és Narsingh a PSV-től. Egy balbekk és egy balszélső sérülés miatt nem lesz bevethető.
A Southampton mintha hullámvasúton ülne: totálisan kiszámíthatatlanul teljesítenek az idén a szentek. A bajnokságban 27 ponttal csak a 11. pozíciót foglalják el, az FA Kupából kizúztak (az Arsenal verte őket otthon 5-0-ra), viszont a Ligakupa döntőjébe bejutottak, miután oda-vissza megverték a Liverpoolt. Claude Puel alakulata vendégként gyenge, mérlege csak 2-3-6, a Premier League-ben egy négymeccses vereség-sorozatot sikerült megszakítaniuk Tadicéknak másfél hete, akkor a bajnok Leicestert küldték haza méretes zakóval (3-0). A keretben a legfontosabb hiányzó Charlie Austin, a házi gólkirály mellett sérülés miatt nem lesz bevethető egy kapus, egy hátvéd és két középpályás. Minden bizonnyal Jay Rodriguez, Tadic és Shane Long kezd a csatárosrban.
A Swansea védelme botrányosan gyenge, de az új menedzserrel azért életjelet adtak magukról. Hajlunk a hazaiak sikere felé, ám a gólváltást jobban érezzük…

Olvasói sztorik