Hírek

Wolfsburg-Augsburg

Wolfsburg-Augsburg 1!

A gyenge őszt produkáló farkasok elindulhatnak felfelé a tabellán – ehhez ma nyerniük kell…
A Wolfsburg nagyon gyenge őszt produkált, a zöldek a kiesőzónában is tanyáztak, így nem okozott meglepetést, hogy Dieter Heckingnek megköszönték a munkát. Érkezett Valérien Ismaël, akivel azért már jobban teljesítenek a farkasok: sorozatban három bajnokit nyertek, így most már a tabella 12. helyén állnak 19 egységgel. Hazai mutatójuk még mindig pocsék, 2-2-5, csak a Frankfurtot és a Hamburgot verték – igaz, ez volt a két utolsó otthoni fellépésük. A télen elment Draxler, pótlására érkezett Malli a Mainzból, és Ntep Renens-ből – mindketten erősségei lehetnek majd a gárdának. Az év jól indult a társulat számára, ugyanis Mario Gomez találatával legyőzték a HSV-t. A keretben lesz hiányzó, Wollscheid, Arnold, Schafer és Azzaoui sérüléssel bajlódik, azaz minden csapatrészből maradnak ki futballisták.
Az Augsburg sem lehet büszke idei teljesítményére, mégis váratlanul jött a hír az ősz bégén, hogy menesztették a vezetőedzőt. Érkezett Manuel Baum, akivel eddig felemásan teljesítenek a piros-fehérek. Jól zárták az óévet, vereséggel kezdték az új esztendőt (Heffenheim 0-2). A 13. helyen állnak 18 ponttal, idegenben 2-3-3-as, nem feltétlenül gyenge mérleggel. A télen érdemi változás nem történt a gárdánál, a szakvezető bízik játékosaiban, no és ragaszkodik a zárt 4-1-4-1-es hadrendhez, amely átalakítható 4-5-1-es felállássá. A keret nem lesz teljes, a támadó Finnbogason sérült, a balbekk, Stafylidis pedig eltiltását tölti.
A nyitó fordulóban a Wolfsburg nyerni tudott idegenben – és ma szerintünk otthon is képes lesz legyőzni az Augsburgot. A zöldek lendületbe jöttek, ma újabb fontos három pontot kasszírozhatnak. Tippünk így: 1-es!

Leganes-Celta Vigo 2x!

A vígóiak remekelnek, ma folytatják jó sorozatukat!
A Leganes újonc a ligában, jelenleg a 17., még éppen nem kieső hellyen állomásozik 18 egységgel. A kiscsapat otthon nem igazán meggyőző, mérlege 1-4-4 eddig csak a seregható újonctársát, az Osasunát tudta elverni a Estadio Municipal de Butarque-ban. Asier Garitano alakulata nincs éppen kirobbanó formában, legutóbb november közepén ünnepelhetett győzelmet, azóta jó négány ikszet játszott és kétszer kikapott. Hazai veretlenségét október vége óta őrzi – szombaton az Alavesnél mentett pontot (2-2), előtte az Athletic Bilbaóval remizett otthon (0-0). A keret nem lesz teljes, egy kapus, egy védő, egy védekező középpályás, két szélső és egy támadó sérült.
A Celta parádés teljesítményt nyújtva lépett tovább a Király Kupában: a kékek a Real Madridnál bizonyultak jobbnak. Eduardo Berizzo együttese pazarul futballozott mindkét találkozón, és végül 4-3-as összesítéssel ejtette ki Ronaldóékat. Az Európa Ligában is állnak még Aspasék, itt a Sahtarral kell majd meccselniük Wasséknak. A Többfrontos küzdelem azért kihatással volt a brigád teljesítményére, a La Ligában csak a 8. helyen tanyáznak 27 egységgel, vendégmérlegük pedig igencsak gyér: 1-3-5 – egyedül az Espanyolnál diadalmaskodtak, de még szeptemberben! A múlt héten San Sebastianban maradtak pont nélkül a vígóiak, igaz, azt a mérkőzést beáldozta a szakvezetés a kupatalálkozónak. Erősen tartalékos összetételben szerepelt a Celta, amelynek 1-0-ás vereség lett a vége. A keretben egy kapuson és egy balszélsőn kívül mindenki hadra fogható, a szerdai kezdőhöz képest lesz változás, ám erős tizenegy vonul ki a pályára.
A Leganes otthon hajlamos ikszelni, ez a kimenetel igencsak benne van a pakliban. Ám azért a Celtát erősebbnek érezzük, és előbb-utóbb megszakad a kékek rossz idegenbeli szériája. Tippünk így: X2!

Olvasói sztorik