Hírek

Ben-Hatirától szélsőséges iszlám kapcsolatai miatt megvált a Darmstadt

Kleinheisler volt klubja helytelennek érezte a szalafistákkal való ismeretséget.

Korábban a Hertha és Dárdai Pál játékosa volt Anisz Ben-Hatira. A tunéziai labdarúgó 2016-ban előbb a Frankfurté, majd a Darmstadté lett, ahol Kleinheisler László csapattársává vált.

A magyar középpályás után viszont most ő is távozott a kiesőjelöltektől, miután a klub rájött: a 9-szeres tunéziai válogatott játékosnak szélsőséges iszlám kapcsolatai vannak – írja a BBC.

A szalafistákkal szimpatizáló Ben-Hatirának ez sokba került, a Darmstadt elnöke, Rüdiger Fritsch ugyanis leszögezte: a további együttműködésnek játékos és klub között semmi értelme, de további sok sikert kíván.

A közelmúlt terrorcselekményeinek java része ebből a csoportosulásból indult ki, így a németek különösen érzékenyek az ilyen jellegű kapcsolódási pontokra.

A darmstadti szurkolók nemrég transzparensen kérték arra az egyébként már Berlinben született Ben-Hatirát, hogy határolja el magát az Ansaar International szervezettől. Válaszul a középpályás Facebook-oldalán lejárató kampánynak titulálta az akciót és megvédte az Ansaart.

– Bárki, aki az önéletrajzomba néz, látja, hogy az egyenlő bánásmódért küzdök, legyen szó bármilyen bőrszínről, etnikumról vagy vallásról – fogalmazott.

– Nem szégyellik magukat? Komolyan azt gondolják, hagyom magam irányítani általuk? Az igazi botrány az, hogy most szabotálni akarják a németországi futballkarrierem… – vágott vissza.

Akármi is az igazság, az biztosnak tűnik, hogy az ősszel 7 meccsen 1 gólos Ben-Hatira ezt követően az országban nem könnyen fog csapatot találni magának.

Olvasói sztorik