Hírek

Eupen-Standard Liege

Eupen-Standard Liege +2,5!

Mindkét csapat rossz formában van, a védelmek alapból gyengék – gólokat várunk.
A 23. fordulóban találkozik egymással a két együttes. Az újonc házigazda a 13. helyen állomásozott a játéknap előtt, neve mellett 20 egység szerepel. A biztos bennmaradás minden bizonnyal összejön Jordi Condom Aulí alakulatának, és várhatóan még futhatnak egy kört az EL-play offban is (Belgiumban szinte mindenki részese a rájátszásnak…). Hazai környezetben 3-4-4 a fekete-fehérek mérlege, akik bizony nem kezdték jól a 2017-es esztendőt: kikaptak a kupa elődöntőjében, és a bajnokságban is vereséget szenvedtek. A gárda védelme nagyon gyenge, 22 csatában már 51-ster kapitulált, ezzel liga legpocsékabb hátsó alakzata az övé. A keretben most pedig még lesznek fontos hiányzók is, egy belső bekk eltiltott, másik két hátvéd pedig sérüléssel bajlódik.
A Standard Liege rossz szezont fut, a brigádot szeptembertől irányító Aleksandar Jankovic sem tudott tartós lendületet adni a piros-fehéreknek. A formájuk totálisan kiszámíthatatlan, így nem is meglepő, hogy csak a 9. helyről várhatják a folytatást. 31 egységet zsebeltek be eddig, idegenben pedig csak egyszer nyertek (1-5-4). A formájukról mindent elmond, hogy legutóbb másfél hónapja nyertek bajnokit, azóta három iksz, majd legutóbb egy kínos hazai vereség (0-3) az FC Brugge-től. A 3-4-2-1-es formáció azért hordoz magában kockázatot, Orlando Saék eddig 36 gólt rúgtak és 25-ot kaptak. A keretben nincs friss sérült.
Az újoncnak 17/5, a vendégeknek 13/8 az over/under mérlegük, szeptember végén a Standard 3-0-ra verte az Eupent. Ma ismét a gólokban látunk fantáziát, három jó eséllyel összejön. Tippünk így: +2.5!

Hull City-Manchester United 2!

A vörösök ismét legyőzhetik a tartalékos tigriseket!
Az első mérkőzésen az MU 2-0-ra győzött az Old Traffordon.
A Hull nincs könnyű helyzetben. A gyenge bajnoki szereplés miatt január elején menesztették Mike Phelan menedzsert, helyére a portugál Marco Silva érkezett. Az új impulzusok érződnek már a narancssárga-feketéken, verték bajnokin a Bournemouthot, és kiverték a Swansea-t az FA Kupából, de összességében még mindig kieső helyről várhatja a folytatást a társulat. A Kingston Communications Stadiumban sem túlságosan erősek Abel Hernandezék, és ezekben a hetekben különösen nehéz helyzetben van a szakmai stáb. Tucatnyi futballista hiányzik majd a keretből. Sérülések, rehabilitáció és az Afrika Kupa miatt tíz focistájára nem számíthat a menedzser. Evandro és Markovics érkezett erősítésként, előbbi a Portótól, utóbbi a Liverpooltól, de összességében így is nagy kihívás lesz kivívni a bennmaradást.
A sorozatban a Bristol Cityt idegenben rendes játékidőben, a Newcastle-t otthon büntetőkkel búcsúztatták Maguire-ék. Az United elleni első mérkőzésen sokáig tartották magukat Snodgrassék, ám a hajrában kétszer is kapituláltak. Végig a házigazda dominált, a manchesteriek sikere megérdemelt volt.
Jose Mourinho alakulata jelenleg csak a 6. helyen áll a Premier League-ben, 41 egység áll a vörösök neve mellett, a Chelsea befogására minimális az esély, de még a dobogótól is ötpontos hátrányban vannak Rojoék. Idegenben 6-2-3-as mérgete produkáltak eddig Pogbáék, akik október vége óta nem kaptak ki Angliában: az FA Kupában a Readinget búcsúztatták simán, a Premier League-ben is remek szériát produkáltak decemberben, viszont az utolsó két bajnokijukon nem tudtak győzni Fellainiék: előbb a Liverpoollal remiztek, majd Rooney mentett pontot a Stoke vendégeként a ráadásban (1-1). Ebben a sorozatban a Manchester Cityt és a West Ham Unitedet ejtették ki Carrickék. A keret szinte teljes lesz, csak Eric Bailly utazott el az Afrika Kupára. A keret mély, és minden bizonnyal erős kezdőt vezényel pályára a luzitán szakember.
A Hull nagyon tartalékos lesz, és muszáj támadnia, ha le akarja dolgozni hátrányát. Ezt Ibráék kihasználhatják – szerintünk kettős sikerrel kerül a Ligakupa fináléjába a Manchester United. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik