Hírek

Oostende-Charleroi

Oostende-Charleroi 1!

A belga bajnokságban két, a tabella első feléhez tartozó alakulat feszül egymásnak – hazai sikerrel kalkulálunk!
A házigazda az előkelő 4. helyen áll 39 ponttal, esélye van a dobogóra is, de rájátszáson biztosan ott lesznek a fiúk. Főleg, ha otthoni formájukat hozza a brigád: 7-3-1-es sorukhoz 26-11-es gólkülönbség társul. A formájuk biztató, az óévet ugyan hazai vereséggel zárták Oostende-Charleroi fiai, az idei első tétmeccsen idegenben diadalmaskodtak Dimatáék (Beveren 0-1). Gondot jelent, hogy a rutinos kapus és a házi társgólkirály egyaránt sérült.
A Charleroi a 7. 34 egységgel, otthonában erős, vendégként kevésbé meggyőző, mérlege 2-5-4. A fekete-fehérek formája gyenge, három bajnoki vereséggel a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre. Felice Mazzu alakulata legutóbb Gentben kapott ki 1-0-ra, de az ezt megelőző két fellépésen sem tudtak betalálni Polleték. A télen volt változás a keretben, Ninis a Mechelenbe igazolt, helyére egy rutinos jobbszélső érkezett a Royal Antwerpenből. Sérült egy támadó és egy középpályás, eltiltott lesz még egy középpályás.
Az ősszel a Charleroi nyert hazai pályán, ma viszont az Oostendét érezzük erősebbnek. A házigazda nyer, és tartja a lépést a dobogósokkal. Tippünk így: 1-es!

Genk-Kortrijk 1! +2.5!

A Genk remekel mostanság, a vendégek rossz passzban vannak, ráadásul tartalékosak lesznek. Hazai sikert várunk…
A Genk jelenleg csak a 8. 31 ponttal, ha jól hajráznak a kékek, úgy odaérhetnek a felsőházi rájátszásba. Otthonukban jól teljesítenek a december végén kinevezett Albert Stuivenberg fiai, mérlegük 7-2-2, és a formájuk is pazar: három bajnokit nyerte nullra, és a kupa elődöntőjében idegenben remiztek. A keretben a házi gólkirály sérült, rajta kívül még egy jobbszélső nem lesz bevethető.
A Kortrijk a 11. 24 egységgel, idegenben 2-3-6-os szerény sorral. A védelme tragikus a társulatnak, 22 fellépésen már 43-szor kapitulált a hátsó alakzat. A piros-fehérek a liga legrosszabb passzban lévő együttese: zsinórban hétszer kapott ki a bajnokságban! És ezúttal alapemberei közül hárman sem lehetnek ott a mérkőzésen. Egy belső védő és egy védekező középpályás eltiltását tölti majd, egy támadó pedig sérült. Így még nehezebb lesz a dolga a vendégeknek.
A Kortrijk nem nyerni jár a Luminus Arénába – az elmúlt években rendre a Genk nyert ebben a felállásban. Ma sem várunk meglepetést, szerintünk a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik