Hírek

Jong Ajax-Almere City

Jong Ajax-Almere City +3.5!

A holland második vonalban megint könnyen kiszakadhat a gólzsák…
Az Ajax fiataljai – noha nem juthatnak fel az élvonalba – egyelőre remekül teljesítenek a németalföldi második ligában. A gárda a játéknap előtt a 2. helyen állt 40 egységgel, egészen brutális, 8-1-1-es hazai mérleggel. Gólkülönbségük félelmetes: 31 találatra csak 13-mal tudtak válaszolni az ellenfelek. A kezdeti szeszélyesség után a társulat formája is pazar immár hónapok óta, október vége óta őrzik veretlenségüket. Az újévet egy emmeni iksszel kezdték (0-0). A keretből két támadó és egy kapus marad ki sérülés miatt.
Az Almere 33 ponttal a 7. a bajnokságban, minden esélye megvan arra, hogy részese legyen a play offnak. A piros-fehérek idegenben 3-2-5-es mutatóval rendelkezik, ehhez a gólkülönbség 19-23. Jack de Gier alakulata rosszabbul kezdett, aztán nagyon nagy sorozatot futott, viszont november végétől megint hullámzó Aricáék teljesítménye. 2017 első bajnokiján otthon játszott 2-2-es döntetlent a Volendammal.
14/6, illetve 13/7 a két alakulat over/under mérlege, de a +3.5-ös mérkőzésekre is 10/10 és 11/9 a statisztikájuk. A két gárda nem igazán foglalkozik ma a védekezéssel, nyílt meccset játszanak, amelyen jönnek a találatok! Tippünk így: +3.5!

Brest-Red Star 1!

A listavezetőnek hoznia kell a mai meccset az edzőt váltó vendégek ellen…
A Brest jól megy az idei kiírásban, 38 pontjával a tabella élén állt a játéknap előtt. Hazai környezetben 6-1-3-as mérlege azért annyira nem meggyőző, ám Jean-Marc Furlan alakulata olybá tűnik, kijött a novemberi gödörből. A piros-fehérek az év első bajnokiján nyertek a sereghajtó otthonában, majd viszont kvázi feladták a kupát – a Fleury vendégeként 2-0-ra kikaptak, kissé felforgatott összeállításban. A keretben a csapatkapitány eltiltott lesz, és egy támadó is sérüléssel bajlódott.
A Red Starnál edzőváltás történt a múlt héten, érkezett Claude Robin, akinek a Clermont elleni hazai bemutatkozása nem sikerült: 1-3-ra kapott ki a társaság. Egyre nagyobb a baj a klubnál, ugyanis 19 ponttal már csak a 16. helyen álltak a játéknap előtt – vészes közelségben a kiesőzónához. Vendégként 1-3-5-ös mutatót hoztak össze a fiúk, és ugye a formájukról már szóltunk: vereséggel búcsúztak 2016-től, majd zakóval nyitották 2017-et. Tovább nehezíti a szakvezetés helyzetét, hogy a házi gólkirály pirosat kapott legutóbb, így eltiltását tölti. Rajta kívül egy középpályás sérült már másfél hónapja.
Az új edzőben bíznak a vendégek, de félő, hogy nem ma támad fel a Red Star. A Brest a feljutásra hajt, ma pedig nem hibázhat. Tippünk így: 1-es!