Hírek

NAC Breda-Achilles

NAC Breda-Achilles (0-2) 1! +3,5!

Az élvonalba igyekvő házigazda ma alaposan elpáholhatja a sereghajtót!
A holland második vonalban általában gólokra vadászunk – ma is részben ezt tesszük. De ezúttal találatokat inkább csak a hazaiaktól várunk, ugyanis hatalmas tudásbeli különbség van a két gárda között. A NAC – a ligához mérten – erős kerettel rendelkezik, és az őszi botladozás után Stijn Vreven személyében olybá tűnik, megfelelő embert találtak a kispadra. A sárga-feketék jelenleg az 5. pozíciót foglalják el, 34 pontosak, hazai mérlegük 5-4-1 – sok egységet hullajtottak el korábban a Rat Verlegh Stadionban. A télen az értékeiket megtartották, sőt, még igazolni is tudtak. A hétfői mérkőzésen gyorsan eldöntötték a három pont sorsát Kortéék: húsz perc alatt bevertek kettőt az Utrecht tartaléknak, majd okosban megtartották előnyüket. A keretbe visszatért egy gólerős támadó, aki ősszel sérüléssel bajlódott. Eltiltott és friss sérült nincs a bredaiaknál.
Az Achilles 20 fellépésen 5 pontot gyűjtött, vendégként 10 túrájából egyszer nyert, kilencszer sittelt, gólkülönbsége 7-27 – ezek az adatok önmagukért beszélnek. Nyolcszor kaptak ki zsinórban, az utolsó négy bajnokijukon már gólt sem szereztek. A télen maradt az edző, jött egy csatár, de ő sérült, egyelőre nincs bevethető állapotban. Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy Eric Meijers brigádja menthetetlen. A védelem tragikus, már 51-szer kapitulált, hiába a 4-5-1-es alapfelállás, egyszerűen a minőség hiányzik a társulatból.
Nem hiszünk a csodában, jelen esetben abszolút nem. Ma a NAC mészárlást rendezhet, hárommal is verheti a gyengécske sereghajtót. Tippünk így: (0-2) 1!

Helmond-FC Oss +2.5!

Ha az Oss pályára lép, tuti, hogy nem lehet unatkozni. A Helmond ellen is jönnek majd a találatok!
A Helmond 31 egységgel a 10. pozíciót foglalja el a holland másodosztályban, ha jó tavaszt produkál, simán részesen lehet a play offnak. A piros-feketék otthon masszívak, mérlegük 6-2-2 (16-10), viszont a formájuk nem az igazi. A gyengébb rajt után összekapta magát Roy Hendriksen legénysége, ám az óév utolsó, valamint az újév első tétmeccsét elbukták a fiúk. Pénteken a maastrichti túra zárult kudarccal (MVV 2-0). A keretben lényegi változás nem történt a télen, egy balszélső és egy támadó sérült, utóbbit le kellett cserélni a pénteki bajnokin. Az előrejátékkal otthon nincs baj, eddig valamennyi hazai fellépésükön eredményesek voltak Thomassenék.
Francois Gesthuizennek, az Oss vezetőedzőjének sajátos hitvallása lehet a futballról. Mert ez a gárda bizony megy előre becsülettel, de a védekezéssel nem igazán törődik. Gólkülönbsége 20 meccsen 45-52! 26 egységgel a 13. pozíciót foglalják el a tabellán, komolyabb céljuk már nem nagyon lehet ebben a kiírásban. Idegenben 3-0-6-os mérlegükhöz 16-28-as gólkülönbség társul, over/under statisztikájuk pedig 17/3. A keretben a 22 találatig jutó Tom Boerét, aki legutóbb is duplázott. A 4-3-3-as felállás ellenféltől függetlenül marad. Friss sérült nincsen, és eltiltás sem nehezíti a szakvezetés dolgát.
Az elmúlt években rendre megszórta egymást a két alakulat, és ma is legalább három találatot várunk a felektől. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik