Hírek

Lazio-Genoa

Lazio-Genoa 1!

A római együttest várjuk a legjobb nyolc közé az Olasz Kupában!
A Lazio 40 egységgel a 4. helyen áll a Serie A-ban, reális esélye lehet a dobogóra. Az Olimpicóban félelmetes, 8-2-1-es mérlegéhez 21-9-es gólkülönbség társul. A formája pazar, rangadót nyert vasárnap az Atalanta ellen, ráadásul Immobilééknek hátrányból sikerült a maguk javára fordítani az eredményt (2-1). A keret erős, a 3-4-3-as hadrend pedig nagyszerűen passzol az állományhoz. Simone Inzaghi vezetőedző ígérete szerint a kupában is erős csapatot vezényel majd a pályára, hiányzója azonban biztosan lesz a kék-fehéreknek: Keita Baldé az Afrika Kupán szerepel a szenegáli válogatottal.
A Genoa nagyon kiismerhetetlen együttes. A piros-kékek a 14. helyen tanyáznak 23 ponttal, kiesni nem nagyon tudnak, de komolyabb céljaik sem lehetnek az idei évre. Idegenben elképesztő halovány a Ivan Juric csapatának teljesítménye, mutatója 2-1-7 – ezt tovább rontotta a hétvégén, amikor is Szardínián kapott egy négyest a társulat (Cagliari 4-1). A túrákon kevés gólt rúgnak, eddig összesen hetet vertek be vendégségben. Pedig nem is indult rosszul a vasárnapi meccs, ám utána jött az összeomlás. A formájuk pocsék, a Serie A-ban negyedik vereségüket szenvedték el sorozatban. A kupában eddig a Leccét és a Perugiát győzték le nem igazán könnyedén Simeonéék – a másodosztályú riválissal szemben csak a hosszabbításban sikerült kivívni a továbbjutást. Vannak hiányzók a vendégeknél is, Perin kapus mellett a középpályán Veleso sérült még, Gakpe pedig Togót erősíti a kontinensviadalon.
A Lazio erősebb, lendületben van, és komolyan veszi a kupát. A Genoa gödörbe került, és kötve hisszük, hogy a fővárosi kiruccanás alkalmával térnének vissza a helyes útra. Nálunk fix hazai ez a történet! Tippünk így: 1-es!

Sassuolo-Cesena 1! (0-1) 1!

Végre nyertek a zöld-feketék, és a bajnoki siker a kupában is éreztetheti hatását.
Hosszú, rossz sorozatot zárt le vasárnap délután a házigazda. A zöld-feketék 4-1-re verték a Palermót, így végleg elszakadtak a kiesőzónától. A gárdában korábban is benne volt a jobb eredmény, de az EL-szereplés, valamint a sérüléshullám alaposan megnehezítette Eusebio Di Francesco dolgát. A MAPEI-stadionban 5-1-4-es bajnoki mérleget hoztak össze Berardiék – igaz, ebből egy vereség csak papíron következett be a Pescara ellen. A nyílt, támadófutballt felvállaló együttes keretébe sorra térne vissza a korábbi sérültek, jelenleg csak Cannavaro, Magnanelli és Biondini nem lesz bevethető. A hétvégi kezdőcsapatban lesz néhány változás, de a korábban meccshiánnyal küzdő futballisták biztosan helyet kapnak a keretben.
A Cesena a Serie B-ben szerepel, ott a kiesés ellen harcol, jelenleg osztályozós pozícióban szenved. A tengeri csikókat érzékeny veszteség érte a téli szünetben, a hatgólos Djuricot eladták a Bristol Citynek, így most a klub támadót keres gőzerővel. Idegenben borzalmasan teljesítettek a fekete-fehérek, 11 bajnokin maradtak nyeretlenek, mérlegük 0-3-8 volt a túrákon. A formájuk hullámzó volt, mert az őszi edzőváltás után legalább otthon gyűjtögették a pontokat. A kupában előbb a Ternanaát otthon, majd az Empolit idegenben, hosszabbításban ejtették ki. Friss sérült nincs, egy eltiltott támadó nem lehet ott a mai utazókeretben.
A Sassuolo lényegesen erősebb ellenfelénél, és ma hazai pályán kivívják a zöld-feketék a győzelmet az idegenben nagyon halovány Cesena ellen. Tippünk 1-es, bátrabbaknak hendis 1-es!

Olvasói sztorik