Hírek

Sassuolo-Palermo

Sassuolo-Palermo 1-es és +1.5!

A kiesési rangadón a hazaiak azért behúzzák a három pontot!
Nagyon nehéz évet fut a Sassuolo. A tavalyi kiírás meglepetéscsapata idén gyengélkedik, csak a 16. helyen áll 18 egységgel. Eusebio Di Francesco alakulatának azért annyira nem kell idegeskednie, hiszen a Pescara-Crotone-Palermo trió nagy valószínűséggel megoldotta a kiesés kérdését. A zöld-feketék Serie A-s teljesítményét két tényező alapvetően befolyásolta. Egyrészt az EL-szereplés, másrészt a példátlan sérüléshullám. A keret nem rossz, ugyanakkor nem volt kellően mély a többfrontos küzdelemhez. Másfelől ősszel valóban kidőlt a fél csapat, volt, hogy a szakmai stáb nem is tudott kellő számú játékost nevezni egy-egy bajnokira. Most valamelyest jobb a helyzet, hiszen “csak” Magnanelli, Cannavaro és Biondini nem lesz bevethető. Hosszú sérülés után a múlt hétvégén már pályára lépett Berardi is, és érkezett a középpályára a Pescarától Aquilani.
De vissza a gárda teljesítményéhez: otthon, a MAPEI-stadionban 4-1-4 a mérlegük, a formájuk viszont gyenge: december eleje óta nem nyertek, azóta négy tétmeccset veszítettek el, vasárnap e rossz szériát a Torino elleni hazai iksszel zárták le. A védelem és a támadósor is gólképes, ezt a 24-33-as gólkülönbség kellően bizonyítja, over/under statisztikája 12/7.
Palermóban áll a bál, Zamparini, a klub mindenható ura előbb kirúgta Corinit, és ajánlatot tett a néhány hete menesztett De Zerbinek, aki ezt nem fogadta el. Ha ló nincs, jó a szamár elven így ezúttal is Corini készíti fel a csapatot a találkozóra. A szigetlakók borzalmas, már-mér kilátástalan helyzetben vannak, 10 egységgel a 18., kieső pozícióban tanyáznak. Idegenben még nem is annyira vészes a rózsaszínűek produktuma, természetesen önmagukhoz képest: 2-3-5-ös sorukhoz 12-18-as gólkülönbség társul. Rossz passzban érkeznek a mai ütközetre Diamantiék: karácsony előtt a hajrában vesztettek pontokat a Pescara ellen, majd a hétvégén Empoliban kaptak ki roppant fontos találkozón 1-0-ra.
Cionek, az egyik bekk eltiltását tölti majd, Andjelkovic és Rajkovic, másik két hátvéd pedig sérült.
A Sassuolóban több van, mint amit eddig nyújtott. Ma már bővebb kerettel készülhetnek a zöld-feketék az ütközetre. Győznek a hazaiak, és gólokat is várunk, kettőt legalább! Tippünk így: 1-es és +1.5!

Celta Vigo-Alaves 1!

A vígóiak jól mennek, az újonc ellen újabb sikert arathatnak.
A Celta hektikus szezont fut eddig. Az EL-ben és a Király Kupában szépen meneteltek a halványkékek, ugyanakkor a bajnokságban a teljesítményük eddig elmarad a várakozásoktól. Eduardo Berizzo együttese csak a 9. pozíciót foglalja el, 24 egység áll a gárda neve mellett. A Balaidosban is szeszélyesen teljesítenek Aspasék, 6-0-3 a mérlegük. A formájukban viszont bízhatnak Wassék: A Király Kupában a Valenciát verték oda-vissza, a La Ligában a múlt vasárnap pedig a Malagának fűzték be az oktatófilmet (3-1). A keret nem lesz teljes, egy balbekk és egy balszélső sérült, Roncaglia viszont visszatérhet eltiltásából, így újra elfoglalhatja a helyét a védelem tengelyében.
Az Alaves Pellegrínóval stabil középcsapat lett, a bennmaradás garantáltnak tűnik, ráadásul a Király Kupában is már a legjobb nyolc között vannak. A csíkosak a la Ligának november vége óta őrzik veretlenségüket, jelenleg a 12. pozíciót foglalják el 22 ponttal. Vendégként sem szabad őket félvállról venni, mérlegük 3-3-3, legutóbbi négy túrájukat megúszták vereség nélkül, de nyertek a Camp Nouban, és ponttal tértek haza a Vicente Calderonból is. Figyelemre méltó adat, hogy az utolsó három bajnokijukon nem kaptak gólt Manu Garciáék… A kék-fehérek keret teljesnek tekinthető, az alapcsapat bevetésre készen áll.
Mindkét alakulat jó passzban van, de szerintünk a Celta hazai pályán legyőzi lelkes ellenfelét. A kreatív házigazda otthon tartja a pontokat, tippünk így: 1-es!