Hírek

Inter-Chievo

Inter-Chievo 1-es és -4.5!

Piólival magához tért az Inter, a Chievo ellen is nyernek, de azért kiütéssel nem számolunk…
Az Inter jó sorozatot fut, négy bajnokit nyert meg zsinórban, de november eleje óta is mindössze egyet veszített el (Nápoly 3-0). Stefano Pioli összerakta a kék-feketéket, stabilizálta a védelmet, amely a legutóbbi négy Serie A-s mérkőzésén mindössze egy gólt kapott. +4.5-ös meccset csak egyszer játszottak Mirandáék. Icardiék jelenleg 33 egységgel a 7. pozícióban állomásoznak, a San Siróban 6-2-1-es mutatóval rendelkeznek. A brigád nem tud teljes kerettel készülni a mai ütközetre, ugyanis Brozovic eltiltását tölti.
A Chievo nincs jó passzban, három tétmeccset buktak el sorozatban Rolando Maran fiai. Az óévet egy római vereséggel zárták, aztán otthon csúnyán megégtek az Atalatával szemben, szerdán pedig peches körülmények között intettek búcsút a kupának: a hajrában kaptak gól Firenzében. A sárga-kékek vendégségben 3-1-5-ös mérleget hoztak össze, kiscsapatoknál nyertek, a komolyabb ellenfeleknél megadták magukat. Öt gólt hozó mérkőzést csak egyszer játszottak eddig az idei kiírásban castróék, épp legutóbb a bergamóiak ellen (1-4). Lesznek hiányzók is a veronaiaknál, Hatemaj, Cacciatore és Rigoni is sérüléssel bajlódott. Birsa, Meggiorini és Gamberini a kupameccsen csak csereként lépett pályára, ma minden bizonnyal a kezdőben kapnak helyet.
Az Inter folytatja jó sorozatát, ám nem gondoljuk, hogy kiszakadna bármelyik oldalon is a gólzsák. Győznek Candreváék, de nem lesz 5 találat! Tippünk így 1-es és -4.5!

Heerenveen-ADO Den Haag 1! (0-1) 1!

A házigazda elverheti a tartalékos hágaiakat!
A Heerenveen nagyszerű őszt tudhat maga mögött. A kék-fehérek az előkelő 4. helyről várhatják a folytatást, 29 egységig jutottak, hazai pályán pedig masszív, 4-3-1-es sort tudnak felmutatni. A társulat a téli szünet előtti utolsó fellépését elrontotta, kikapott Tilburgban (Willem 2-1), előtte viszont két meccset is behúztak. A télen érkezett kölcsönben Ödegaard a Realtól, a norvég fiú akár be is mutatkozhat a mai bajnokin. Sérült egy bekk és egy center, de az alapcsapat bevetésre készen áll.
A hágaiak egyelőre kitartanak a nyáron szerződtetett Zeljko Petrovic vezetőedző mellett. A sárga-zöldek a remek rajt után mély gödörbe kerültek, így nem is csoda, hogy lecsúsztak a tabella 14. helyére. 18 pontjuk van, nagyon közel tanyáznak a veszélyes zónához. Az óévet sikerrel zárták Beckerék, akkor a Spartát győzték le. Idegenben eddig nem brillírozott az alakulat (2-1-6), legutóbb augusztusban aratott sikert távol otthonától. A keret nagyon hiányos lesz: válogatott elfoglaltság, sérülés és eltiltás miatt két bekk, két középpályás és egy gólerős csatár nem lehet ott a mai találkozón. Velük együtt is nehéz lett volna a pontszerzés, így már-már reménytelennek tűnik a küldetés…
A házigazda erős otthon, a tartalékos hágaiaknak nem lesz esélyük a pontszerzésre. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik