Hírek

Bombaerős kezdővel menetelhet az NB I felé a Puskás Akadémia

A felcsútiak legerősebb kezdőcsapatának összértéke meghaladja a 3 millió eurót. Majdnem 100 válogatottság és közel 1500 NB I-es meccs van a játékosok lábaiban.

Nagy változásokon van túl az NB II-ben listavezető Puskás Akadémia együttese: a felcsútiak irányítását a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila vette át, majd a klub sorra jelentette be NB I-es játékosok igazolását. A Puskás játékoskeretét már az ősszel is sok másodosztályú klub megirigyelhette, de a tavaszi menetelésre bombaerős kezdőt rakhat össze a korábbi Mezőkövesd-, Győri ETO- és Fradi-tréner.

A Rangadó.hu összeállította a Puskás Akadémia lehetőség szerinti legerősebb kezdőcsapatát a tavaszra.

Kapus

A felcsútiak kapuját az a Hegedüs Lajos védheti, aki évekig az MTK Budapest hálóját őrizte. A 29 éves kapus kesztyűjében 148 NB I-es meccs van, piaci értékét pedig 400 ezer euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt.

Védelem

A védelem jobb oldalán a legjobb választás minden bizonnyal Heffler Tibor. A kétszeres válogatott futballista a Paks és a Videoton színeiben összesen 230 élvonalbeli meccset játszott, piaci értéke 200 ezer euró. Az egyik belső védő nem is lehet más, mint a 80-szoros magyar válogatott Vanczák Vilmos. A 33 éves hátvéd a svájci Sionból tért haza a nyáron, piaci értékét 400 ezer euróra becsülik. A másik belső védő poszton a Haladástól igazolt 20 éves Hegedűs Jánosra esett a választásunk. A fiatal futballista az általunk legerősebbnek vált kezdő talán legrutintalanabb tagja, de Pintér Attila aligha a kispadra igazolta. A 200 ezer euróra taksált U21-es válogatott védő az ősszel 16 alkalommal játszott az NB I-ben. A védelem bal oldalát is válogatott múlttal rendelkező futballista erősítheti: a korábban Kecskeméten és Újpesten is szereplő Forró Gyula eddig háromszor viselhette a címeres mezt, az élvonalban összesen 103 alkalommal lépett pályára.

Középpálya

A három középpályás egyike a rutinos Sándor György. A 32 éves, kilencszeres magyar válogatott futballista a nyáron Ausztráliából igazolt Felcsútra, korábban magyar bajnok volt a Videotonnal, összesen 264 NB I-es mérkőzés van a lábaiban. Sándor mellett a Ferencvárostól szerződtetett Gyömbér Gábor is ott lehet a kezdőben. Az egyszeres válogatott középpályás a Fradi csapatkapitánya volt, 182 élvonalbeli találkozójával ő is a rutint képviseli a csapatban. A harmadik középpályás a korábbi U21-es válogatott, és felnőtt kerettag Márkvárt Dávid, aki annak idején Pécsről került a Puskáshoz. A még mindig csak 22 éves játékos már 96 NB I-es meccsen van túl, értéke meghaladja a 200 ezer eurót.

Támadósor

A támadósor egyik szélére az 500 ezer euróra taksált Lencse Lászlót állítottuk. Az Izraelben és Görögországban is légióskodó 28 éves csatár 165 NB I-es meccsén 61 gólt és 28 gólpasszt jegyez, és az ősszel hatalmas erőssége volt a felcsúti csapatnak. A másik oldalra minden bizonnyal az ősszel NB I-ben remeklő, januárban a Honvédtól szerződtetett Prosser Dániel a legjobb választás. A korábbi U21-es válogatott szélső az elmúlt félévben 4-szer volt eredményes, összesen 63 élvonalbeli mérkőzéssel háta mögött érkezett a Puskáshoz. A középcsatár nem lehet más, mint a 25 éves Tischler Patrik, aki az ősszel 9 gólt lőtt a másodosztályban. A korábbi MTK-támadó értékét 400 ezer euróra taksálják, összesen 149 élvonalbeli találkozó van a lábaiban.

A Puskás Akadémia legerősebb kezdője a tavaszra a Rangadó.hu szerint:

Hegedüs L. – Heffler, Vanczák, Hegedűs J., Forró – Sándor Gy., Gyömbér, Márkvárt – Prosser, Tischler, Lencse.

És akkor egy kis összegzés: az általunk legerősebbnek vélt kezdőcsapat tagjainak összértéke 3,4 millió euró, a felsorolt játékosok összesen 1467 NB I-es és 95 válogatott összecsapással rendelkeznek. Ha ez nem volna elég, a cserepadról még olyan remek játékosok érkezhetnek, mint a korábbi válogatott kerettag, Pekár László, a most szerződtetett Szatmári Lóránd és Csilus Ádám, vagy a rutinos Polonkai Attila és Zsidai László.

Olvasói sztorik