Hírek

Milan-Torino

Milan-Torino Mindkét csapat betalál!

A legjobb nyolc közé jutás a tét az olasz kupában: ma gólokban nem lesz hiány a San Siróban!
A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
A Milan egyelőre tapad az élmezőnyhöz. Montella mester legénysége 36 egységével az 5. a Serie A-ban, hazai környezetben erős (7-2-1), bár az igazat megvallva, meccsei egy részét csak a hajrában, kissé nyögve-nyelősen húzta be a Rossoneri. Épp így történt a hétvégén is: vasárnap délután a Cagliari ellen Bacca a 88. percben talált be, behúzva ezzel csapatának a 3 pontot (1-0). A gárda formája nem rossz, sikerrel zárták az óévet: a Juvét a Szuperkupa döntőjében győzték le, és ugye értés sikert könyvelhettek el a minap is. A keretben Abate és Montolivo sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb. A kiíráshoz most csatlakozik a Milan, várhatóan lesz egy-két változás a hétvégi bajnokihoz képest, ám ennek ellenére erős alakulat vonul ki a gyepre ma este.
A Torino a középmezőny tagja, 29 pontjával a 8. pozíciót foglalja el. A gárda idegenben kevésbé veszélyes, ugyanakkor gólt, gólokat bárkinek képes rúgni. Mérlege a túrákon 2-3-5, gólkülönbsége 15-17. A formája hullámzó volt az óév végén, két vesztes meccset követően nyert otthon a Genoa ellen, az új esztendő első tétmérkőzésén remizett Sassuolóban: ez önmagában nem lenne akkor meglepetés, viszont, hogy 0-0 lett, az annál inkább, ugyanis két gólképes alakulat feszült egymásnak… A bikák még nem mozdultak ki a sorozatban, előbb a Vercelit (4-1), majd a Pisát búcsúztatták (4-0) – igaz, az utóbbi ütközetben csak hosszabbításban tudták kicsikarni a továbbjutást. A keretben Molinaro sérült, Afriyie Acquah pedig válogatott összetartáson van.
Az előző két kanyarban kissé tartalékos üzemmódban lépett pályára a Torino: alapemberei csereként, vagy még úgy sem léptek pályára. Ma viszont nem engedheti meg ezt a luxust a bordó-fehér legénység. A Milanban benne van a gól, és ugyanez elmondható a Toróról is. Az ősszel 3-2-re nyertek a hazaiak – ma is a gólváltásban látunk igazán értéket. Mi erre fogadunk!

Celta Vigo-Valencia +2.5!

A továbbjutás eldőlt az első mérkőzésen, ma futballozhatnak egy jó a csapatok…
Eduardo Berizzo együttese karnyújtásnyira van a legjobb nyolc közé jutás a Király Kupában. A kékek magabiztos futballal 4-1-re verték a Mestallában a denevéreket – eldöntve így szinte minden lényegi kérdést. A vígóiak remek formája kitartott a hétvégére is, ekkor a Malaga szaladt bele a késbe (3-1). Aspasék otthonukban eddig kissé szeszélyesen teljesítettek, 6-0-3-as a mérlegük, 18-16-as gólkülönbségük viszont arra enged következtetni, hogy felvállalják a nyílt futballt Guidettiék. A keretben egy balbekk és egy balszélső sérült. Minden bizonnyal több helyen is változik a vasárnapi kezdő, de a cserék is minőséget képviselnek a csapatnál.
A Valencia botrányos szezont fut, a denevéreknél immár a harmadik edző dolgozik a kiírásban, még a bennmaradás is veszélybe kerülhet. A klub anyagi nehézségekkel küzd, a drukkerek kiakadtak a tulajdonosra és a játékosokra – áll a bál a Mestallában. A fehér-feketék 16 fellépésen mindössze 13 egységet szereztek, a La Ligában októberben nyertek legutóbb mérkőzést, a 2017-es esztendőt is gyengén kezdték: megégtek csúnyán a kupában, majd a sereghajtónál remiztek hétfőn (Osasuna 3-3). A tréner most éppen Voro mester, aki Prandellit váltotta a padon. A Király Kupában azért érte siker naniékat: a Leganes ellen oda-vissza nyertek. Ezúttal a védelem nagyon tartalékos lesz, sérülés és válogatott elfoglaltság miatt többen is hiányoznak e csapatrészből. Így extrán nehéz helyzetben lesznek Parejoék…
A Celta lendületben van, a Valenciánál pedig minden bizonnyal a vasárnapi, Espanyol elleni hazai bajnoki élvez majd prioritást. A gólokban látunk fantáziát, hiszen nem igazén van tétje a visszavágónak. Felszabadult futballt és legalább három találatot várunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik