Hírek

FC Eindhoven-De Graafschap

FC Eindhoven-De Graafschap X2!

Bár a papírforma hazai sikert ígér, mi szembe megyünk a bukikkal. Nem kapnak ki az új edzővel érkező vendégek a kissé tartalékos Moniz-alakulattól!
A rövidke téli szünetet követően folytatódik a holland másodosztályú bajnokság. A házigazda 29 egységgel a 11- pozícióban telelt, de a kék-fehéreknek még így is reális esélyük van a rájátszásra. Persze, nehéz és rögös út a paly off a feljutáshoz, de összességében nem is lenne realitás a gárdának az osztályváltás. A kispadon a Magyarországon is jól ismert Ricardo Moniz ül: a tréner alapfelfogása nem változott a futballról, most is a támadófoci híve, ezt a brigád 30-34-es gólkülönbsége bizonyítja. Hazai környezetben erősnek mondható a társulat, mérlege 6-1-2, a formájára pedig a kétarcúság jellemző. Idegenben botladozik, otthon masszív, a legutóbbi négy fellépésén sikert könyvelhetett el. Lesznek ezúttal hiányzói a gárdának, két alapember eltiltott lesz, egy középpályás és egy támadó. Rajtuk kívül egy bekk bajlódik még sérüléssel.
A De Graafschap tavasszal esett ki a legmagasabb osztályból, a gárdát többen elhagyták, ám azért ilyen gyenge szereplésre senki nem számított. Edzők jöttek-mentek, míg végül december közepén sikerült megállapodni Henk de Jonggal. A rutinos szakember január elején egész stábbal érkezett, és nagy lendülettel kezdte meg a munkát a team. A brigád a karácsonyt 18 ponttal a 16. helyen töltötte, vendégségben botrányosan gyenge, 0-2-7-es (6-15) statisztikával. Lesz munkája az új vezetőedzőnek, az biztos… A keretbe visszatérhet egy eltiltását letöltő védő, így szinte komplett csapattal utazhatnak a kékek Eindhovenbe.
Az FC Eindhoven hazai pályán erős, de lesznek fontos hiányzói. A De Graafschapnál új szakmai stáb irányítja a munkát, és azért a keretben több van, mint amit eddig produkált. Bizalmat szavazunk a vendégeknek, szerintünk nem térnek haza pont, pontok nélkül. Tippünk így: X2!

Oss-Dordrecht +3.5!

Mindkét alakulat hajlamos feladni a védekezést – ma sem változtatnak szokásaikon a felek!
Alsóházi rangadót rendeznek ma este a holland másodosztályban. Az Oss 23 egységgel a 14. pozícióban telelt, hazai teljesítménye egészen szeszélyes, 4-1-4, egy nagyszerű sorozatot futott késő ősszel és december elején, de az év utolsó meccsét elbukta a Volendam vendégeként. A 2. legtöbb gólt rúgták a fiúk, viszont a védelmük a leggyengébb, gólkülönbségük 41-50 – mindezt 19 fellépésen hozták össze… Az Oss over/under mutatója 16/3, de de 13/6 a +3,5-ös mutatója is. A keretben egy cserekapus sérült, eltiltottja nem lesz.
A Dordrecht néhány éve még az első liga tagja volt, most a bennmaradásért küzd egy osztállyal lejjebb. A bikák a gyenge szereplés ellenére kitartottak Gérard de Nooijer vezetőedző mellett, persze nagy kérdés, ha marad a gyatra teljesítmény, meddig élvezheti a klubvezetés bizalmát. 14 ponttal az utolsó előtti helyen tanyáznak, rossz sorozatukat az év utolsó mérkőzésén történ meg a sereghajtó magabiztos legyőzésével (Achilles 3-0). Idegenben pocsékul tolják a fiúk, statisztikájuk 1-2-6, ehhez a gólkülönbség 12-18. Egy ütközetet leszámítva minden kaptak és rúgtak is gólt a túrákon, over/under tekintetben 12/7-es adatot produkáltak, hétszer viszont esett 4 találat a meccseiken. A keretből egy bekk eltiltás, egy középpályás sérülés miatt hiányzik majd.
A hazai alakulat tűnik esélyesnek, de a gólokban inkább bízunk. Szerintünk hármat, de akár négyet is összehozhatnak a gárdák. Tippünk így +2,5! +3.5!

Olvasói sztorik