Hírek

Villarreal-Real Sociedad

Villarreal-Real Sociedad 1!

Az első meccsen a baszkok kétgólos előnyre tettek szert – ma ebből ledolgozhat valamennyit a sárga tengeralattjáró…
A legjobb nyolc közé jutás a tét a Király Kupában. A páros mérkőzés első felvonását a San Sebastian-i alakulat nyerte meg viszonylag simán: már 3-0-ra is vezettek a csíkosak, amikor szépítettek a vendégek.
A Villarreal jól menetel a La Ligában, az 5. helyen áll 30 ponttal, az El Madrigalban kimondottan erős, 6-2-1-es mérleget produkálva. Fran Escribá alakulata jó formában zárta a 2016-os esztendőt, viszont az újévben a kupavereség azért nem volt kalkulálható. Patóék összekapták magukat, és vasárnap este kis híján legyőzték a katalánokat (Barcelona 1-1). Az EL-ben is állnak még a sárgák, és az Anoétában szerzett találattal még megmaradt a remény a továbbjutásra. Az előző kanyarban a Toledo ellen idegenben fölényes sikert arattak Sansonéék, otthon az 1-1 már elegendő volt a továbbjutáshoz. A keret erős, bár lesznek hiányzók. Bakambu a válogatottal készül az Afrika Kupára, Musaccio, Cheryshev és Soldado sérült.
A Real Sociedad a 6. 29 egységgel, Eusebio mester alakulata ragyogóan zárta az óévet, és 2017 első fellépése is remekül sikerült: kétgólos előnyt hoztak össze Willian Joséék mai riválisukkal szemben. Ehhez képest nagyot hasaltak a hétvégén a kék-fehérek: a Sevilla játszi könnyedséggel vitte el mindhárom egységet az Anoétából (0-4). Ma megint idegenben kell pályára lépniük a baszkoknak, és a túrázás eddig igencsak szélsőséges eredménysorral párosult: 4-0-4 a bajnoki statisztikájuk. A kupában a Valladolidnál nyertek, otthon remiztek. A keretben Agirretxe, Bergara, Carlos Martínez és Raúl Navas sérült, ők el sem utaznak a mai ütközetre.
Azt gondoljuk, hogy a Villarreal mindent egy lapra feltesz, és nekiront a vendégeknek. Hogy ebből mi sül ki? Szerintünk hazai siker, a hétvégi pofonból még nem jött ki a Sociedad, ezt kihasználhatja a házigazda. Tippünk így: 1-es!

Fiorentina-Chievo 1!

A violákat várjuk a legjobb nyolc közé a talján kupában!
A lilák még nem játszottak tétmeccset az idén, a Pescara elleni mérkőzésük ugyanis elmaradt. A karácsonyt a középmezőnyben töltötte a társulat, otthon még veretlen, de rengeteg pontot hullajtott el (4-5-0). Az Európa Ligában továbbjutott csoportjából, és most az Olasz Kupában is ez a terve Paulo Sousáéknak. A portugál trénerrel nem feltétlenül elégedettek Firenzében, az ultrákkal és a tulajdonosokkal sem felhőtlen a viszonya a szakembernek. Most egy újabb esély adódik azonban a szakmai stáb előtt, hiszen hazai környezetben vívhatja ki a brigád a legjobb nyolc közé kerülést a sorozatban. A gárdában vannak hiányzók, Borja Valero és Tomovics is edzéseket hagyott ki. Aztán az átigazolási börze hatása is érződik: Iliciscsért, Kalinicsért és Badeljért is vannak jelentkezők, ám a klub szeretné megtartani alapembereit – nagy kérdés, hogy van-e az az összeg, amely hozzájárul a fájdalmas búcsúzáshoz…
A Chievo beleszaladt a késbe az év első meccsén: az idei meglepetéscsapatot, az Atalantát a veronaiak sem tudták megfékezni, Maran mester fiai hazai környezetben kaptak egy négyest a bergámóiaktól (1-4). A Chiveo így is tisztességes középcsapat, idegenben sem veszélytelen (3-1-5), igaz, csak kiscsapatoknál tudtak nyerni a sárga-kékek. A stabilitás jellemzi Birsáék játékát, idegenbeli 8-11-es gólkülönbségük is ezt támasztja alá. A védelemben és a középpályán van egy-egy hiányzó, de őket elméletileg lehet pótolni. A sorozatban eddig az Entellát és a Novarát is magabiztosan búcsúztatták Ingléséék, igaz, mindkétszer a Marc Antonio Bentegodiban volt a mérkőzés. A kupát komolyan veszi a klub, bár azért néhány helyen biztosan belenyúl majd alapcsapatába Rolando Maran.
A firenzeiek számára nagy esélyt jelenthet a kupa. Ma erős összetételben legyőzhetik a szürke Chievót. A legutóbbi hat, ebben a felállásban megrendezett meccsüket a violák nyerték… Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik