Hírek

Milan-Cagliari

Milan-Cagliari 1-es és +2.5!

A Rossoneri gólos meccsen verheti a szárdokat…
Vegyes eredményekkel zárta a 2016-os esztendőt a Milan. Kikapott rangadón a Rómától, otthon nem bírt az Atalantával, majd viszont legyőzte a Juvét, így a Szuperkupa a San Síróba került. A piros-feketék úgy állnak a tabella 5. helyen 33 egységgel, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisaiknál. Montella mester alakulata hazai környezetben meggyőző, 6-2-1-es mérlegükhöz 15-9-es gólkülönbség társul, over/under mutatójuk 9/8. Jó hír, hogy Montolivón kívül nincs sérült a keretben. Lapértesülések szerint a Suso-Bacca-Bonaventura támadótrió kaphat szerepet ma a szárdok ellen.
A liga leggyengébb védelmével rendelkezik a Cagliari, az újonc immár 42 bekapott gólnál jár 18 mérkőzésen. Kész szerencse, hogy Massimo Rastelli csapatának támadósora is majdnem ilyen termelékeny: 27-szer voltak eredményesek Sauék. A szárdok 23 ponttal a 14. helyen teleltek – állhatnának jobban is, ha idegenben nem lenne ilyen tragikus a teljesítményük. A piros-kékek, elhagyva a Sant’Eliát, 1-1-7-es sort hoztak össze, ehhez 7-23-as gólkülönbséget produkálva. Over/under mérlegük 15/3, azért ez is beszédes adat… A formájuk a leállás előtt elég döcögős volt, de december utolsó meccsén 1-3-ról fordítva 4-3-ra verték a Sassuolót. Ebből az eredményből erőt meríthetnek Fariasék. A keretben Padoin eltiltott, a klubot elhagyoó Storari helyét Rafael veszi át a kapuban, Boriello kisebb slrüléssel bajlódott, bevetése erősen kérdéses. Ionita és Melchiorri kihagyja a milánói túrát.
A Milan minden bizonnyal behúzza a három pontot, de a gólokról vétek lenne lemondani. Nyer a házigazda, és lesz legalább három találat!

Celta Vigo-Malaga 1!

A Celta szenzációs kupagyőzelemmel nyitotta az új esztendőt, a délieknél új tréner ül a padon. Hazai sikert érzünk…
A vígói alakulat többfrontos küzdelmet vív: a bajnokságban ugyan nem megy annyira a halványkékeknek, viszont a Király Kupában és az EL-ben is állnak még. A La Ligában a 13. pozícióban töltötték a karácsonyt 21 egységgel, a Balaidosban felettébb szeszélyes teljesítményt nyújtva: öt siker mellett háromszor kikaptak. Legyőzték a Barcát, de megégtek a Leganes-szel szemben… A karácsonyi szünet előtt az utolsó két bajnokiját elveszítette a Celta, viszont a kupában továbbjutott, és a minap a Mestallában szerzett 4-1-es előnyt a visszavágóra. A brigád védelmével volt gond elsősorban ősszel, 16 mérkőzésen 31-szer kapituláltak, over/under mutatójuk 12/4. A keretben Roncaglia eltiltását tölti, Planas és Beauvue sérült. Elől Aspas, Rossi, Wass, Gaudetti és Orellana egyaránt bevetésre vár.
A Malagánál eseménydúsan teltek az ünnepek. A vártnál gyengébb szereplés miatt Juande Ramos lemondott vezetőedző posztjáról az év végén, a klubnál gyorsan döntöttek, házon belüli megoldást választva Marcelo Romerót nevezték ki trénernek. A kékek 21 pontosak, idegenben még nem tudtak nyerni, négy remi mellett négyszer égtek meg. A decembert elrontották Dudáék: a Cordobától oda-vissza kikaptak a Király Kupában, ráadásul nem bírtak otthon a Granadával (1-1), a sevillai kiruccanás pedig totális kudarccal végződött (4-1). A Malaga keretében sok a sérült, és többségük nem épül fel a mai ütközetre sem. Weligton, Ricca, Camacho, Recio, Kuzmanovic, Juankar, Keko és Charles is sérült, tehát minden csapatrészben lesz hiányzó.
A Celta jól kezdte az évet, a vígóiak előrejátéka átlag feletti. A Malaga új edzővel érkezik a Balaidosba, ám nem gondoljuk, hogy az erősen tartalékos összetételben szereplő déliek ponttal tudnának hazatérni a túráról. Tippünk így: 1-es!