Hírek

Monaco-Ajaccio

Monaco-Ajaccio +2,5!

A kupameccsen – amelyen a továbbjutás egy mérkőzésen dől el – gólokkal számolunk!
A Monaco kellemes emlékekkel búcsúzott a 2016-os esztendőtől. Leonardo Jardim alakulata 2-1-re verte a Caen együttesét, így a 2. helyen karácsonyozott. Előtte ugyan kikaptak hazai környezetben a Lyontól, de a hercegségbeliek a Rennest kiütve bejutottak a Ligakupa negyeddöntőjébe. A piros-fehérek megnyerték BL-csoportjukat, februárban majd a Manchester Cityvel találkoznak majd.
Lemarék az idén elképesztő támadófutballt mutatnak be, a bajnokságban 19 fellépésen 56 találatot jegyeztek, hazai pályán a 8-1-1-es mérlegükhöz 34-10-es gólkülönbség társult. Egy belső védő eltiltás miatt nem lehet ott a mai ütközetben, a keret azonban mély, így, ha kissé felforgatott összetételben is, de erős csapat fut ki a Stade Louis II gyepére.
Az Ajaccio a második vonal egyik alsóházi alakulata. A korzikaiak 21 pontosak, idegenben azonban nem megy a piros-fehéreknek: négy remi mellett ötször kikaptak, gólkülönbségük 5-14, tehát a védelem meglehetősen ingatag a túrákon. Olivier Pantaloni együttese gyenge formában zárta a tavalyi esztendőt, előbb a helyi derbin égett be (1-4), majd a Nimes is elvitte tőle mindhárom egységet. A kupában eddig két kört már túléltek Nouriék, de eddig csak alacsonyabb osztályú riválissal találkoztak. A keretben mindenki egészséges, és várhatóan erős kerettel utaznak a hercegségbe a szigetlakók.
A Monaco még kicsit felforgatott összetételben is képes gólokkal legyőzni az Ajacciót. A mérkőzéstől éppen ezért gólokat várunk, hármat biztosan, de akár négyet is!

Espanyol-Deportivo La Coruna 1! DNB 1!

A spanyol ütközetben a házigazdát érezzük esélyesebbnek…
Az Espanyol keserű szájízzel zárta a 2016-os esztendőt, ugyanis kiesett a kupából, ráadásul alacsonyabb osztályú riválisával szemben: az Alcoron büntetőkkel vívta ki a továbbjutást a RCDE Stadionban. A barcelonai alakulat a 9. pozícióban telelt, 16 fellépésen 22 egységet zsebelt be. Odahaza 2-4-2-es, átlagosnak minősíthető sort hoztak össze Quique Flores tanítványai, akik remek szériát futottak egészen december közepéig: jött a helyi derbi, amelyen 4-1-re kaptak ki a Barcától, majd ugye az említett kupameccs. A keretben lesznek hiányzók, egy kapus, egy bekk, két középpályás és egy támadó bajlódik sérüléssel.
A Depor már pályára lépett 2016-ban tétmeccsen: a La Coruna-i alakulat a Király Kupában a Riazorban hajrázott nagyot, így mentve 2-2 az Alaves elleni nyolcaddöntő első felvonását. A csíkosak egészen jól zárták a 2016-os évet, a kupában a Betist búcsúztatták, a La Ligában hozták a Sociedad és az Osasuna elleni hazai meccseiket, a Real ellen idegenben pedig csak a ráadásban kapituláltak (3-2). Jelenleg 16 ponttal a 15. helyen tanyáznak, a gyengébb pozíció egyértelműen halovány vendégmérlegüknek köszönhető: 0-3-5-ös mutatóhoz 7-17-es gólkülönbség társul. Jó hír, hogy a keretben csak egy bekk sérült, és a hétköri kupameccsen is néhány alapember pihenőt kapott, így ma ők pihentebben léphetnek pályára.
Az Espanyol keretét a több hiányzó ellenére is erősebbnek érezzük, az idegenben gyengécske Depor ellen ma jó eséllyel behúzzák Piattiék a három pontot. Tippünk így: 1-es!