Hírek

Stoke-Watford

Stoke-Watford 1-es és +1.5!

A középcsapatok párharcán a hazai pálya előnye dönthet.
A Stoke idei teljesítménye egyelőre elmarad a várakozásoktól, a piros-fehérek mindössze a 14. pozíciót foglalják le a Premier League-ben. 21 egységük vannak, ebből hazai környezetben 12-őt húztak be. Mutatójuk a Bet365 Stadium-ban átlagos, 3-3-3. A bajnokságot gyengén kezdték a csíkosak, viszont szeptember végétől december elejéig futottak egy jó sorozatot Shaqiriék, ám az utóbbi hetekben megint csak elmaradtak az eredmények. December 3-a óta nem ünnepelhetett sikert Mark Hughes együttese, igaz, a sorsolása is brutális volt. Az ünnepi őrületből nem jöttek ki jól Bojanék: előbb az Anfielden, majd a Stamford Brindge-en maradtak pont nélkül, és közben beszedtek nyolc találatot. A társaság kerete erős, főleg az előre játékban van több variációs lehetősége a szakmai stábnak: legutóbb például a rutinos, hórihorgas center, Peter Crouch kezdett, Bony végig a padon ült. Butéand, Cameron és Ireland sérült, Arnautovic eltiltása azonban lejárt, így az osztrák támadó-középpályás bevethető lesz a ma esti mérkőzésen.
A Watford egy hellyel és egy ponttal előzi meg mai vendéglátóját. A sárga-pirosak idegenben annyira nem meggyőzőek, mérlegük 2-2-5, ehhez 8-17-es gólkülönbség passzol. A nyáron kinevezett Walter Mazzarri alakulata nincs jó passzban, és akkor még visszafogottan fogalmaztunk. A Ighalóék november vége óta mindössze egy meccset tudtak megnyerni, az utolsó négyből hármat elbuktak, újév napján a Tottenham gurított egy négyest a Vicarage Roadon. A védelemmel vannak gondok, 19 bajnokin 34-szer kapitulált a hátsó alakzat, ennél többször csak a kiesőzónában elhelyezkedő brigádok. A csapatban sok a sérült, Okaka, Success, Mariappa, Pereyra és Behrami sérült. A 3-4-2-1-es felállás marad, elől Deeney kaphat szerepet, mögötte Ighalo és Daocoure támogathatja a támadásokat.
Azt gondoljuk, hogy a Stoke hazai pályán felül tudja múlni a Watfordot. A házigazda keretét erősebbnek érezzük, és Watford védelme meglehetősen ingatag. Tippünk így 1-es és +1,5!

Valencia-Celta Vigo Mindkét csapat szerez gólt!

A nyolcaddöntő első felvonásán gólváltással kalkulálunk!
Áll a bál a Turia-parti alakulatnál. A szezont borzalmasan kezdő, majd edzőt váltó csapat továbbra is a kiesőzóna tagja. A denevérekhez ősszel a rutinos Prandellit hívták meg a padra, de a talján mester néhány napja bejelentette távozását. Egyelőre keresik az utódot, de egy biztos: valami nagyon nem klappol a Mestallában. A bajnokságban hazai környezetben mindössze 1-2-4-es mérleggel rendelkeznek Mináék, a góllövéssel annyira nincsen bej, nem úgy a védelemmel. A kupában a Leganest oda-vissza verték a fehér-feketék, ezzel a meccsel zárták a 2016-os esztendőt. A keretben Garay, Mangala, Naniés Aderlan Santos sérült.
A Celta szezonja azért némiképp másmilyen, mert bár a bajnoki teljesítményére nem lehetnek büszkék a vígóiak (13. hely…), az EL-ben továbbléptek a csoportból, és a Sahtarral meccselnek majd Eduardo Berizzo fiai. A halványkékek a kupában a Murciát verték oda-vissza 1-0-ra, a La Ligában viszont elrontották a decembert Aspasék. A keret nem lesz teljes, Planas, Orellana és Claudio Beauvue sérült. A támadójátékuk erős, de a védelem bizony nem túlságosan stabil.
A nyolcaddöntő első felvonásától gólváltást várunk. Nagyon sok a bizonytalansági tényező a Valenciánál, viszont a Mestallában azért Parejóéktól is várható találat. A Celta is támadásban erősebb – erre alapozzuk tippünket, amely így fest: mindkét csapat szerez gólt!

Olvasói sztorik