Hírek

Palermo-Pescara

Palermo-Pescara 1! DNB 1! 1X!

A szicíliaiak az év meccse előtt állnak: ha nyernek, megmarad a remény a bennmaradásra…
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek ma este Palermóban: az utolsó előtti fogadja az utolsót a Barberában. A hazaiak a pocsék rajt után edzőt váltottak, érkezett Eugenio Corini, akivel a második meccsén már nyert is a gárda: óriásit hajrázva 4-3-ra győztek vasárnap este Diamantiék a Genoa vendégeként (3-4). Most 9 egység áll a nevük mellett, ám otthon még nem szereztek pontot. Mind a nyolc fellépésüket bebukták a rózsaszínűek, gólkülönbségük pedig 3-17. A keretben csak Rajkovics sérült, így összességében erős csapatot küldhet pályára a vezetőedző.
A Pescara mély gödörben van, ám egyelőre a tulajdonosok kitartanak Oddo mester mellett. 8 pontosak a delfinek, idegenben 1-1-6 a statisztikájuk, ám az egyetlen “győzelmüket” is a zöld asztal mellet szerezték. A formájuk tragikus, fontos mérkőzéseket buktak el a közelmúltban: két hete a Crotone vendégeként kapituláltak, majd a hétvégén a Bologna nyert nála könnyedén (0-3). Eltiltás miatt Verre nem áll rendelkezésre, Pepe pedig továbbra is sérült.
A Palermo erőt meríthet a vasárnapi diadalból, és végre megtörheti otthoni borzalmas szériáját. Azt gondoljuk, hogy a pontok a szigeten maradnak. Tippünk így: 1-es!

Cagliari-Sassuolo Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

Egyik csapat sincs jó passzban, ma is merészség lenne a kimenetelre fogadni: gólokkal kalkulálunk!
Az újonc 20 egységével a 15. helyről várja az év utolsó bajnokiját. A szárdok nem kezdtek rosszul, viszont a gyatra idegenbeli forma miatt képtelenek eltávolodni a veszélyes zónától. A San Eliában masszívak, mérlegük 5-1-2, ehhez 16-16-os gólkülönbség passzol. Rossz szériát futnak: előbb a Napoli gálázott a szigeten, majd Empoliban is könnyen megadták magukat a piros-kékek. A gárda felvállalja a nyílt játékot, ennek is betudható, hogy az over/under mutatója 12/3. A keretben Isla eltiltott, Murru, Boriello és Ionita sérült.
A Sassuolo tavaly nagy meglepetésre EL-t érő pozícióban végzett, ám olybá tűnik, a kettős terhelés megviselte a csapat teljesítményét. A zöld-feketék mindössze 17 egységig jutottak, vendégként pedig 1-2-6-os sort tudnak felmutatni. A gólkülönbségük a túrákon 12-18, tehát gyávasággal semmiképpen sem lehet vádolni Ricciéket. Over/under statisztikájuk 11/6. A formájuk október végétől vált gyengévé, azóta csak egy sikert arattak, otthon az Empolit intézték el. A visszaesésben nagymértékben szerepet játszik, hogy rengeteg a hiányzója Eusebio Di Francesco-nak. Cannavaro, Berardi, Politano, Duncan, Magnanelli, Biondini és Gazzola egyaránt sérült…
Két, alapjaiban véve a támadófutballt alkalmazó együttes feszül egymásnak ma este. A vendégeknek rengeteg a hiányzójuk, ám ennek ellenére is maradnak a 4-3-3-as hadrendnél. A kilencven perctől találatokat várunk, mindkét oldalról, és összességében háromig is eljuthatnak a felek!

Olvasói sztorik