Hírek

Két edzőtáborral készül a Paks a tavaszi szezonra

A paksiak az őszt a nyolcadik helyen zárta úgy, hogy hazai pályán egyszer sem kaptak ki az ellenfelektől – írja a Paksi FC hivatalos honlapja. Ahogy azt a vezetőedző, Csertői Aurél is hangsúlyozta, a helyezéssel még ki is egyezne, de az összegyűjtött 23 ponttal már nem. Ennek legfőbb oka, hogy sűrű a mezőny, és csak három pont választja el a csapatot a tizenegyedik, vagyis a kieső helytől.

Ez azt jelenti, hogy egy igen fontos, és nehéz tavaszi szezonnak néznek elébe. Márpedig egy jó tavaszhoz, jó téli alapozásra van szükség, így a klub történetében először, az előttük álló felkészülési időszakban nem egy, hanem két alkalommal is edzőtáborba vonulnak a játékosok. Igaz a külföldi, várhatóan törökországi edzőtáborozás még szervezés alatt áll.

Az viszont már biztos, hogy a jövő év január kilencedikén kezdődő felkészülést nem Pakson, hanem Telkiben kezdi meg a csapat. A fiúk az MLSZ edzőcentrumában egyhetes alapozáson vesznek részt, ahol remek körülmények között erősíthetik meg állóképességüket. Mivel a fizikai terhelésen lesz a legfőbb hangsúly, ezért az első felkészülési mérkőzést nem az első hét végén, hanem a rákövetkező szerdán játsszák majd. Az ellenfél az NB II-es BFC Siófok lesz.

A tervek szerint január huszonegyedikén külföldi edzőtáborozásra utazik majd el a Paksi FC a törökországi Belekbe, ahol több nemzetközi felkészülési mérkőzésre is sor kerül majd. A tíz napos táborozást követően még három edzőmérkőzésre kerül sor a bajnoki rajtig. Februárban a Fehérvári úton fogadják majd az NB II-es Soroksárt, valamint a horvát élvonalban szereplő HNK Cibalia Vinkovci csapatát, illetve Budafokon egy zárómérkőzést játszanak majd a szintén NB II-es Kisvárda Master Good csapatával.

Olvasói sztorik