Hírek

Brest-Bourg-Peronnas

Brest-Bourg-Peronnas 1!

A listavezető otthon újabb sikert könyvelhet el…
Jean-Marc Furlan alakulata szépen halad az élvonal felé. Persze, a bajnokságnak több mint a fele hátra van még, de a piros-fehérek eddig felettébb meggyőzőek. A gall második vonal élén állnak 34 egységgel, haza mutatójuk 6-0-3, ehhez 15-13-as gólkülönbség társul. A formájukra sem lehet panasz, hiszen két bajnoki siker között továbbléptek a kupában is. A múlt pénteken a Nimes vendégeként léptek pályára Maupayék, és nyertek is 2-1-re. Eltiltott nincs a keretben, egy cserecsatár viszont sérült – összességében fontos hiányzója nem lesz a társulatnak.
A Bourg-Peronnas Herve Della Maggiore vezetésével egyelőre a 14. A gárda 21 pontot gyűjtött be eddig, idegenben is hajlamos az ikszre (1-4-3), összességében pedig igazi döntetlen-specialista (4-9-5). A pontvadászatban hat mérkőzés óta nem szenvedett vereséget, viszont csak kétszer győzött ebben a periódusban. A keretben egy bekk sérülést szenvedett a múlt héten, vele nem kalkulálhat a szakai stáb.
A Brest az élvonalba vágyik, ehhez hazai környezetben nem szabad botlania. Az az érzésünk, hogy a piros-fehérek nem is rontanak, és behúzzák a roppant fontos három egységet. Tippünk így: 1-es!

De Graafschap-Almere City +2.5!

Viharos heteket él meg a házigazda: az új edzőre mér várni kell, a keret hiányos lesz eltiltások miatt. Gólokban látunk fantáziát…
Eseménydús heteken van túl a kék-fehér alakulat, amelynél még közel sincs nyugalom. A tavaly még élvonalbeli brigád gyengélkedik a másodosztályban, 15 egységével csak a 16. pozíciót foglalja el a tabellán. A hónap elején kirúgták a régi trénert, és amint arról a klub honlapja beszámol: az új szakvezető, Henk de Jong majd csak január elsejétől látja el a feladatokat. Jelen helyzetben nem csoda, hogy nem jönnek az eredmények… A brigád november eleje óta nyeretlen, öt bajnokijából négyet elveszített, és eközben alaposan lerontotta hazai mérlegét is, amely most már csak 4-1-4. A gólokkal nem állnak rosszul otthon, 23-17 a gólkülönbségük. A keretben lesznek hiányzók, egy bekk és egy védekező középpályás eltiltott lesz, rajtuk kívül a középpályán van két sérült.
Az Almere lényegesen nyugodtabb körülmények között készülhet a találkozóra, a piros-fehérek az 5. pozícióban tanyáznak 32 egységgel – minden bizonnyal tagjai lehetnek majd a play offnak. Az alakulat idegenben átlagosan teljesít, 3-2-4-es statisztikájához 18-19-es bátor gólkülönbség passzol. A formájuk hullámzó, egy idegenbeli 3-1-es vereséget egy 6-2-es hazai siker követte. A keretben eltiltott nincsen, viszont egy bekk neve felkerült a sérültlistára.
Mindkét gárda over/under mérlege 11/7, viszont a De Graafschap otthon, az Almere pedig idegenben termékenyebb, ráadásul az egymás elleni mérkőzéseiken rendre jönnek a találatok. Mi is a gólokra megyünk rá, tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik