Hírek

Heracles-Sparta Rotterdam

Heracles-Sparta Rotterdam +2.5! 1!

A holland kupában két középcsapat találkozik. Gólokban van érték, de a hazai siker is jól fizet… A továbbjutás egy meccsen dől el.
A Heracles rosszul kezdte a bajnokságot, október végéig, tehát az első 11 játéknapon mindössze egyszer nyert, így aztán sokan már az edzőváltást sürgették a drukkerek között. A klubvezetés kitartott John Stegeman mellett, amely összességében nem bizonyult rossz döntésnek, hiszen az almeloi alakulat fel is jött a tabellán. Mostanság jobban megy a fekete-fehéreknek, utolsó öt bajnokijukon 3-0-2-es sort futottak. Otthon, a Polman Stadionban nem félelmetesek Duartéék, mérlegük 3-2-2. A kupában eddig két kiscsapattal találkoztak, így jutottak el a nyolcaddöntőig. A keretben lesznek hiányzók, egy balbbekk, egy védekező és két középső középpályás bajlódik sérüléssel.
A rotterdami alakulat a 12. a ligában egy egységgel gyűjtött levesebbet mai riválisánál. A piros-fehér-feketék újoncként nagyon jól kezdték a pontvadászatot, Alex Pastoor alakulata az első hat fellépéséből hármat is megnyert – nagyobb baj, hogy azóta csak egyet… A formahanyatlás egyik oka, vendégként elmaradtak az eredmények, és a védelem bizony igencsak gólképes. Már 28-szor mondott csődöt a hátsó alakzat, elől 22 találatot termeltek Brognóék, azért ez sem kevés. A kupában a Dordrechtet és a PSV-t már búcsúztatták Goodwinék, mindkétszer 3-1 lett a végeredmény. A Spartánál a védelemben lesznek hiányzók, de egy center is huzamosabb ideje sérült.
Nem is olyan régen, néhány hete ebben a felállásban 2-2-re végeztek a felek. Ma is találatokban gondolkodunk elsősorban, háromnak jönnie kell, de valamiért a Heraclest is érezzük. Tippünk tehát +2.5, egy másik szelvényen pedig ‘!

Cambuur-Ajax Mindkét fél betalál: IGEN!

A tavaly még élvonalban szereplő házigazda is beköszönhet a sztárcsapatnak – gólváltással kalkulálunk.
A Cambuur tavasszal intett búcsút a holland első ligának, a sárga-kékeknek tulajdonképpen esélyük sem volt a bennmaradásra. A cél aztán nyáron az azonnali visszakerülés volt, de a pocsék rajt miatt tetemes hátrányba kerültek a riválisokkal szemben. Jött is az edzőváltás, és olybá tűnik, Arne Slot vezetőedző pozitív változást hozott az alakulatnak. A sárga-kékek jelenleg 29 ponttal a 8. helyen állnak, a play off-tagság tutinak tűnik, de még a listavezető Venlo is behozható, ugyanis kilenc egységnyi a mínusz. A társulat a Cambuur Stadionban masszív (6-2-1), és szépen termeli a gólokat is, már 23-at hintett. A kupában eddig szerencsésnek mondhatta magát a brigád, ugyanis alacsonyabb osztályú riválisokkal találkozott. A keretben egy cserecsatár sérült csupán.
Az Ajax a bajnoki címért küzd, de egyelőre nem áll jól az amszterdamiak szénája, ugyanis a Feyenoord nagyon megy az idén. Persze, aggodalomra semmi ok, hiszen csak hárompontos mínuszban vannak a nagy riválissal szemben. A de Boort váltó Peter Bosz irányításával eleinte botladozott a brigád, nem sikerült bejutni a BL-főtáblára, és eleinte hullajtottak is pontokat a piros-fehérek, de aztán helyreállt a rend. Egészen a múlt hétvégéig, amikor is Schönéék kikaptak a Twenténél (1-0). Érdekesség, hogy ez volt az első bajnokijuk El Ghaziéknak, amikor nem tudtak gólt szerezni. A gárda a kupában eddig nem izzadt meg, a Willemet és a Kozakken Boyst is öt góllal győzte le. A védelemben és a támadósorban is vannak sérültek, de ettől függetlenül a párharc toronymagas esélye az Ajax.
A Cambuur megtesz mindent majd a sikerért, ám ha a továbbjutás nem is jön össze a sárga-kékeknek, azért bevehetik az amszterdamiak hálóját. Az Ajax-szal kapcsolatban ez nem is kérdés. A gólváltásban látunk fantáziát, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik