Hírek

Palermo-Chievo

Palermo-Chievo 1X!

A házigazda edzőt váltott, nyolcadik szicíliai fellépésén csak nem marad már pont nélkül!
A Palermonál lefőtt a kávé De Zerbienk: a sorozatok eredménytelenség miatt a mindenható klubelnök menesztette a trénert, helyére pedig a csapat korábbi játékosát, Eugenio Corinit nevezte ki vezetőedzőnek. Érdekesség, hogy a szakember korábban a Chievónál is eltöltött szép éveket, így a mai biztosan pikáns találkozó lesz számára.
A rózsaszínűek 6 egységgel az utolsó helyen állnak a Serie A-ban, a Barberában pedig valamennyi fellépésüket elveszítették Diamantiék, hérom rúgott gólra 15-öt kaptak a szigeten. A kupára sem kell mér koncentrálniuk Sallaiéknak, miután otthona maradtak alul büntetőkkel a Speziával szemben… A forma borzalmas, a hazai mérleg tragikus, viszont az új vezetőedző azért tán felrázza a mély gödörben lévő alakulatot. A 3-5-1-1-es felállás marad, viszont jó hír, hogy visszatérnek az eltiltott focisták. Így csak Trakójkovski és Rajkovics marad ki sérülés miatt. Elől Nestrovski kezd, mögötte Diamanti kap szerepet.
A veronai együttes a 13. pozíciót foglalja el 19 ponttal. A sárga-kékek jól kezdték a szezont, de október közepétől nem igazán megy Rolando Maran fiainak. Egy bajnokit nyertek meg a legutóbbi nyolcból (Cagliari 1-0), kikaptak többek között a Crotonétől is. A kupában továbbjutottak, de idegenben nem remekelnek, különösen mostanság (2-1-4). A társulat a 4-3-1-2-es hadrendben lép pályára, Inglese és Meggiorini kezd a csatársorban, a rutinos Pellissier így a padra szorul. A keretben egy bekk, Cacciatore tölti eltiltását.
Eugenio Corini elképesztő munkabírású középpályás volt, igazi fanatikus vezér. Ma a motivációs tényezőkre is alapozunk, emiatt aztán a hazaiaknak szavazunk bizalmat. Meggyőződésünk, hogy az idegenben gyengécske Chievo ellen pontot, pontokat szereznek a szicíliaiak! Tippünk így: 1X!

Cagliari-Napoli +2.5!

Parázs meccs vár Szardínián a nápolyiakra: szurkolói rendbontásból és gólokból nem lesz hiány…
A szárdok eddig nem mennek rosszul, az újonc a Sant’Eliában izmozik elsősorban. Hazai mutatója egészen ütős, 5-1-1-es sorához 16-11-es gólkülönbség társul. 20 pontjával a 12. helyen állomásozik. A formája ingadozó, és nem mellette szól az sem, hogy sok lesz a hiányzója. Murru, Pedro, Ionita sérült, Di Gennaro eltiltását tölti.
A Napoli 28 pontos, a 4. helyen állt a játéknap előtt. A déliek idegenben sebezhetőek, 3-2-2-es mérlegük van csupán. A halványkékek formája jó, a BL-ben is sikerrel vette az utolsó akadályt a Benfica vendégeként, a Serie A-ban pedig a múlt pénteken az Internek fűzték be az oktatófilmet Hamsikék. Milik továbbra is sérült.
Mindkét alakulat elsősorban támadásban erős – éppen ezért gólokban gondolkodunk. Várhatóan mindkét beköszön majd, és összességében lesz három találat a kilencven perc során.

Olvasói sztorik