Hírek

Diósgyőr-Gyirmót

Diósgyőr-Gyirmót 1!

A kiesési rangadón a borsodiak nem hibázhatnak…
A 11. fogadja a 12. helyezettet az NB/I idei utolsó játéknapján. A borsodi alakulat áll jobban, a piros-fehérek neve mellett 18 egység szerepel, és bár legutóbb kikaptak a vasasnál, azt megelőzően két fontos mérkőzést húztak be átmeneti otthonukban. Horváth Ferenc legénysége érthetetlen okok miatt áll kieső helyen. Pontosabban nem is annyira érthetetlen, hiszen a komplett liga legrosszabb védelme a miskolciaké, 18 fellépésen 36-szor kapitulált a hátsó alakzat, ami ugye kettes átlagot jelent. A támadósor 23 rúgott gólnál jár, ezzel nincs is különösebb probléma. Otthon 4-2-3-as a mérlegük Bognáréknak, idegenben viszont tragikusan teljesítenek a miskolciak. A keret nem lesz teljes, sérülések és eltiltások (Elek) miatt több alapember is kimarad a csapatból.
A Gyirmót újonc a ligában, és egyelőre olybá tűnik, villámlátogatást tesznek csak a sárga-kékek az NB/I-ben. Urbányi István alakulata 13 egységgel az utolsó helyen áll, vendégségben gyenge (1-3-5, 4-16), ennél csak a formájuk rosszabb: hétszer kaptak ki sorozatban a bajnokságban. A keret nem erős, az igazolások sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Nehéz elképzelni, hogy a mezőkövesdi túrán kapná össze magát a társaság…
Azt gondoljuk, hogy a két keret közötti minőségbeli különbség ma kijön a pályán is, és a borsodiak térnek nyugodtabban a téli pihenőre. Tippünk így: 1-es!

Las Palmas-Leganes 1!

A házigazda otthonában erős, ráadásul nincs is rossz formában. Ma ismét nyerhet…
A Las Palmas 14 fellépésen szerzett 20 pontjával a 10. a la Ligában. A Gran Canariában még veretlen, 4-3-0-ás sorához 15-7-es gólkülönbség társul. A kanárik formája összességében nem rossz, csak egy Betis elleni sevillai vereség rondítja el az összképet. Quique Setién vezetőedző alakulata látványos futballra képes, a támadófocira pedig alkalmas a keret. Sok a kreatív focista, bár ma Boateng sérülés miatt nem léphet pályára. Rajta kívül csak egy balbekk marad ki. Elől Livaja kap bizalmat, mögötte a Momo-Tana-Viera trió segíti majd a támadásokat. A horvát center elkapta a fonalat, az elmúlt hetekben góllal és gólpasszal segítette csapatát.
A Leganes újonc a ligában: a kiscsapat a jó rajt után gödörbe került, és nem mondhatjuk, hogy túljutottak a mélyponton. Asier Garitano legénysége az utolsó hét bajnokiján mindössze 4 egységet húzott be, így jelenleg már csak a 15. a tabellán 14 ponttal. Idegenben – érdekes módon – jobban megy Gabrieléknek, mutatójuk 3-0-4, amely azért szeszélyességre is utal. A túrák eleinte jöttek be jobban, a legutóbbi hármat rúgott gól nélkül bukták el Mantovániék. A hétvégén a Villarreallal remiztek. A keretben sok a sérült, elsősorban a hátsó alakzat lesz tartalékos: egy kapus és két bekk marad ki ebből a csapatrészből, és lapértesülések szerint a házi gólkirály Szymanowski sem utazhat el a Kanári-szigetekre.
Hiányzó lesz tehát bőséggel a vendégeknél, és azért a Las Palmast erősebbnek is tartjuk az újoncnál. A szigeten nem ismernek kegyelmet a kanárik, szerintünk ma is behúzzák a három pontot. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik