Hírek

FC Oss-Fortuna Sittard

FC Oss-Fortuna Sittard 1! +3.5!

A holland másodosztályban általában gólokra fogadunk. Ma sem tudunk ellenállni a találatoknak, ám a hazaiak esélyeire is felhívjuk a figyelmet…
A vendéglátó 20 pontjával a 15. helyen áll a bajnokságban, hazai környezetben az átlagosnál gyengébb (3-1-4), a formája viszont parádés. November eleje óta őrzi veretlenségét Francois Gesthuizen alakulata, amely egy iksz után sorozatban négyszer aratott győzelmet. A liga második legjobb csatársora az övé, 37-szer köszöntek be a piros-fehérek, ugyanakkor a legrosszabb védelemmel is a gárda rendelkezik: 47 alkalommal mondott csődöt a hátsó alakzat. Egy kapus sérült, viszont a bombaformában lévő, 19 gólos csatár Boere ismét ott lesz centerposztban.
A Fortuna Sittard 15 egységével a 17., miután három pontos levonással sújtotta a szövetség. A zöld-sárgák idegenben a legrosszabbak, 0-1-7-es mérlegükhöz 3-21-es gólkülönbség társul. Ben van Dael vezetőedző alakulata nagyon borzalmas szériát fut, október közepe óta nem győzött, hét mérkőzéséből hatot elveszített, legutóbb a Volendam bánt el vele csúnyán (3-0). A legutóbbi három kimozdulásán még be sem találtak van Houték… Egy balszélső sérült, eltiltott nincs a keretben.
A Frans Heesen Stadionban a legutóbbi két meccsüket nullra nyerték a piros-fehérek. Ma is hazai sikert várunk, és természetesen találatokat. Tippünk így 1-es! +3.5!

Nimes-Brest X2!

A Nimes szorgos középcsapat, de otthon nem nyerő típus, a Brest az élvonalba vágyik – nem marad pont nélkül a vendég együttes!
A Nimes 22 egységet gyűjtött eddig, így ezzel a 10. pozícióra jó a francia másodosztályban. A gárda otthon azonban el van átkozva: a Stade des Costieres-ben mindössze 1-5-2-es mérleget tud felmutatni, mellette szól viszont, hogy egyetlen sikerét épp a legutóbbi hazai meccsén aratta (Reims 2-0). Bernard Blaquart csapata nagyon szeszélyesen teljesít az utóbbi időben, vereségek és győzelmet követik egymást, és persze közben néhány iksz is. A legutóbbi, Auxerre elleni vereség alkalmával egy fontos bekk begyűjtötte ötödik sárgáját, így ma kénytelen pihenni. A csatársorban ott lesz viszont Kouakou és Alioui, együtt 16 találatot termeltek.
A Brest eseménydús heteken van túl, az élvonalba vágyó alakulat két vereséget is elszenvedett a bajnokságban, aztán viszont a nagy rivális Troyest verték, és a kupában is továbbjutottak. 31 pontjával a második, idegenben 3-4-1-es, egészen jó mérleggel. A rutinos Jean-Marc Furlan vezetőedző által alkalmazott 4-3-3-as hadrend eddig működőképes, bár azért idegenben óvatosabb taktikával szerepel a piros-fehér alakulat. Friss sérülés és eltiltás nem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A két alakulat közül a vendégeket érezzük erősebbnek, és bizony a látogatók formája sem rossz. Egy pontra mindenképpen jó lesz a Brest. Tippünk így: X2!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik