Hírek

Panathinaikos-Celta Vigo

Panathinaikos-Celta Vigo 2!

A spanyolok győzelmi kényszerben lépnek pályára, és szerintünk nem is hibáznak!
Az Európa Liga G-jelű kvartettjében még egy kérdés vár tisztázásra: ki jut tovább az Ajax mellett? Jelenleg a hollandok 13 pontosak, a Standard Liege-nek és a Celtának 6-6 egység áll a neve mellett, a görögöknek mindössze 1 van. Ma az amszterdamiak Liege-be látogatnak, és a belgáknak egy céljuk van: legalább olyan eredményt kell elérniük, mint a hispánoknak. Az egymás elleni találkozók 1-1-re végeztek, de a gólkülönbségük eggyel jobb a piros-fehéreknek.
A Pana nem tudta felvenni az EL ritmusát, mindössze egy ikszet értek el (Standard 2-2), mindkét hazai fellépésüket elveszítették. A bajnokságban a 2. helyen állnak Marinos Ouzounidis tanítványai, az viszont már most tisztán látszik, hogy az Olyval idén sem tudják majd felvenni a versenyt. A formájuk nem rossz, a minap a PAOK-ot verték 1-0-ra. A keretben van minőség, ám többségükben olyan focisták, akik topcsapatokban nem feltétlenül állták meg a helyüket. Mpoku, Wakaso, Leto, Ibarbo és Berg mind-mind ebbe a kategóriába tartozik. Most friss sérült nem lesz a keretben, Mpoku eltiltása letelt, így a támadó visszatérhet.
A Celta Vigo 1-3-1-es mérleget hozott eddig össze a csoportban, a görögöket verték a kékek, Amszterdamban maradtak pont nélkül. A bajnokságban a középmezőnyben állomásoznak Berizzo mester fiai, idegenben azért nem olyan hatékonyak Wassék. A társulat formája felfelé ívelő, a Király Kupában előnyt szereztek az első meccsen, otthon verték a Granadát, legutóbb pedig ponttal tértek haza Sevillától, a Betis vendégeként (3-3). Ezen a mérkőzésen abszolút kijött a vígóiak erőssége és gyengesége egyaránt. Képesek kreatívan futballozni, látványos támadásokat vezetni, viszont a védelmük nem stabil. Ma az egyik gólfelelős, Aspas eltiltott lesz, Planas sérült.
A Celta eddig komolyan vette az EL-t, és ma nyerniük kell Orellanáéknak. A totálisan motiválatlan Pana ellen erre jó esélyük nyílik. Tippünk így: 2-es!

Maccabi Tel-Aviv-Dundalk 1-es és -4.5!

AZ izraeli együttes gyenge passzban van, ám ha nyer, még továbbjuthat. Nem hagyja ki ezt az esélyt a tel-avivi brigád!
Nem élete formáját mutatja az izraeli alakulat. A sárga-kékek csoportjukban az utolsó helyen állnak 4 ponttal, a Dundalknak és az AZ-nek 5-5 van, a Zenit 15 egységgel már biztos befutó. A közel-keleti társaság csak a hollandokkal bírt el, és a remi is az Alkmaar ellen jött össze. Ma csak akkor juthatnak tovább Shota Arveladze fiai, ha ők nyernek, a németalföldiek viszont nem.
A Maccabi jól rajtolt a bajnokságban, de október közepére elfogyott a lendület. Még mindig a 2. helyen állnak Ben Haimék, de a Beer Shevával szemben már 10 pontos hátrányt szedtek össze. És csak nem jönnek az eredmények, november végén egy kiesőjelöltnél kikaptak, legutóbb otthon a sereghajtóval sem bírtak – közben pedig kiestek a kupából is. Kjartanssonékra ráférne egy siker, az minden bizonnyal feldobná a társaságot. A keret majdnem teljes lesz, csak egy belső védő nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.
A Dundalk csodát tett azzal, hogy bejutott az EL-főtáblájára. Stephen Kenny ugyanakkor most nincsen könnyű helyzetben, hiszen a pontvadászat már több mint egy hónapja véget ért. Azóta az EL-ben kétszer kikaptak a piros-feketék, és nem mellékesen elbukták a kupadöntőt. A csoportban otthon épp az izraelieket verték meg Kilduffék, a pontot pedig az AZ-től csenték el egy hajrában elért találattal (1-1). A továbbjutás akkor jöhet össze az ír bajnoknak, ha ma nyer, a hollandok viszont nem. A kerete – európai viszonylatban – igencsak halovány, viszont a csapat egységes, a küzdőszellem irigylésre méltó, a védelem pedig stabil. Erre is alapozzuk tippünk egy részét… A bekkek közül egy alapember sérült, ma ő nem lesz bevethető.
A Maccabinak muszáj nyernie, és a Dundalk ellen várhatóan ki is jön a gödörből a társaság. Ugyanakkor gólfesztiválra nem érdemes számítani, mert a Dundalk stabil alakulat. Győz a házigazda, de kevés találatot hoz a kilencven perc. Tippünk így: 1-es és -4,5!

Olvasói sztorik