Hírek

Tottenham-CSKA Moszkva

Tottenham-CSKA Moszkva 1! (0-1) 1!

A londoniak mát csak az EL-ben bízhatnak, de ezt a lehetőséget nem szúrják el…
Pochettino mester alakulata fájdalmas búcsút intett a BL-nek két hete szerdán, miután vereséget szenvedett Monacóban. A gárda a záróforduló előtt 4 egységével a 3. az E csoportban, előtte a Leverkusen 7-nél, a Monaco 11-nél, mögötte a CSKA 3-nál jár. Ha ma legalább ikszelnek Erikssenék, úgy tavasszal ők folytathatják a második számú európai kupasorozatban.
Alliék eddig felemás szezont tudhatnak maguk mögött. A csoportban mindkét hazai fellépésüket elveszítették, idegenben nyertek Oroszországban, remiztek a Leverkusen vendégeként, ám a hercegségben már kapituláltak. A bajnokságban sokáig őrizték veretlenségüket, ám rengeteget ikszeltek, másfél hete pedig kikaptak a Cheslea-től. De letargia nem lett úrrá az alakulaton, ugyanis szombaton látványos játékkal 5-0-ra verték a Swansea-t! A keret szinte teljes lesz a mai ütközeten is.
A moszkvaiak eddig háromszor ikszeltek és kétszer kaptak ki a kvartettben, így a piros-kékeknek csak akkor marad esélyük a továbbjutásra, ha ma győznek Londonban. A pontszerzés eddig csak a Leverkusen stadionjában jött össze Leonid Slutski együttesének. A bajnokságban a 3. helyen tanyáznak Traoréék, akik legutóbb magabiztos, 4-0-ás győzelmet könyveltek el az Ural ellen. Októberben került kisebb hullámvölgybe a társulat, de ez már a múlt, Tosicék az elmúlt hetekben már jó passzban futballoztak. A keretben lesznek hiányzók, a középpályások közül ketten nem lesznek bevethetőek.
Kane-ék szombati győzelme lendületet adhat az alakulatnak, amely meggyőződésünk, hogy megnyeri a találkozót – akár hendis különbséggel is… Tippünk 1-es és (0-1) 1!

Real Madrid-Borussia Dortmund Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Az F-jelű kvartettben így áll a helyzet az utolsó játéknap előtt: 1. Borussia 13, 2. Real 11., 3. Sporting 3, 4. Legia 1. A madridiak jó formában várhatják az összecsapást: szombaton délután döntetlent értek el a királyiak a Camp Nouban, így megőrizték tekintélyes előnyüket a katalánokkal szemben. Zinedine Zidane vezetőedző alakulata a Bernabeuban félelmetesen teljesít, a BL-ben és a La Ligában egyaránt. Ronaldóéknak a csoport megnyeréséhez győzniük kell, Kroos, Morata és Bale nélkül ez nem lesz egyszerű feladat. A Dortmund a Bundesligában olykor-olykor hibázik, másfél hete kikaptak a sárga-feketék Frankfurtban, de szombaton már javítottak, a Gladbachot küldték haza 4-1-gyel. A támadósor félelmetes, öt BL-meccsn 19 találatot jegyeztek Reus-szék. A kapus Bürki mellett Bender sérült, a többiek jó eséllyel bevethetőek lesznek. A mai találkozó a támadások jegyében zajlik majd: szeptember végén 2-2 lett a végeredmény a Borussia pályaválasztásával. Ma is a gólváltásban látjuk leginkább a fantáziát. Tipp. Mindkét fél betalál!

Olvasói sztorik