Hírek

Benfica-Napoli

Benfica-Napoli Mindkét csapat betalál: IGEN!

A tét hatalmas, az iksz a luzitánoknak kevés. Jó meccset és gólváltást várunk a rangadón!
A B csoportban vezet a Napoli (8), 2. a Benfica (8), 3. a Besiktas (7), 4. pedig a Kijev (2). Ha ma nyernek a fekete sasok Ukrajnában, akkor mai hőseink közül valamelyik búcsúzik az elitligától.
A Benfica vezeti a portugál bajnokságot, ám a hétvégén elveszítette veretlenségét (Maritimo 2-1). A váratlan kudarc ellenére még két egység az előnye a Sportinggal szemben, négy pedig a Porto előtt. Az Estadio da Luz-ban erős a gárda, a bajnokságban 4-1-0 a mérlegük, a BL-ben 1-1-0. Ami a csoportkört illeti: hazai környezetben ikszeltek a törökökkel, verték az ukránokat, idegenben győztek Kijevben, kikaptak Nápolyban, és egy őrült ütközetben 3-3-ra végeztek Isztambulban. Már 3-0-ra vezettek Mitrougluék, ám a Besiktas nem adta fel, és egalizálni tudta az eredményt. Ha akkor jobban koncentrálnak a piros-fehérek, ma aligha lenne izgulni valója Rui Vitória alakulatának. A keretben nem lesz két bekk, egy középpályás és egy árnyékék, mind a négyen sérülés miatt hagyják ki az ütközetet.
A talján együttes eddig saját életét teszi nehézzé: hazai pályán kikapott a Besiktastól, és nem tudta legyőzni a kijevieket (0-0). Emellett a Benficát lezúzták a San Paolóban (4-2), vendégként három ponttal tértek haza Kijevből, és 1-1-re végeztek Törökországban. A sorsuk a saját kezükben van így is Hamsikékak, hiszen ha nem kapnak ki, akkor továbbjutnak – igaz, lehet, hogy csak a 2. helyen. Még a vereség is nyolcaddöntőt érhet, ehhez viszont a fekete sasoknak ki kell kapniuk Kijevben. Maurizio Sarri alakulata egyébként vegyes formának örvend, pénteken lemosták otthon az Intert, előtte viszont nem bírtak a Sassuolóval és a Dinamóval. A támadószekció erős, bár Miliket egyelőre nem mindig sikerül pótolni. A lengyel támadó mellett az albán jobb bekk, Hysaj sérült, helyére Maggio kerülhet.
A Benfica győzelmi kényszerben lép pályára, hiszen a garantált továbbjutáshoz három egységet kell behúzniuk Salvio Eduardóéknak. Ma a kitámadó piros-fehéreket lekontrázhatják Callejonék, viszont otthon a Benfica is eredményes lesz minden bizonnyal. Tippünk így: mindkét fél betalál!

Basel-Arsenal +2.5!

A hazaiaknak az EL-szereplés, a vendégeknek az 1. hely megszerzése a cél. Gólokkal számolunk…
Az A csoportban 5 fordulót követően így fest a tabella: 1. PSG 11, 2. Arsenal 11, 3. Ludogorets 2, Basel 2. A svájciak akkor juthatnak csak tovább az EL-be, ha több pontot szereznek, mint az ugyancsak két egységgel rendelkező riválisuk.
A Basel ismét szinte biztosan helvét bajnok lesz, ugyanis már most 12 egységnyi előnnyel vezeti hazája bajnokságát – még akkor is, ha szombaton a Young Boys vendégeként elveszítette veretlenségét (2-0). A piros-kékek a St. Jakobban különösen kegyetlenek,7-1-0-ás mérlegükhöz 25-4-es gólkülönbség társul. A BL-ben már ennyire nem megy Urs Fischer legénységének, a bolgár együttessel remiztek kétszer, viszont a PSG-től kétszer kikaptak, mint ahogy az Emirates-ben tett látogatás sem járt eredménnyel (2-0). A keretben egy bekk, két szélső és egy középpályás nem lesz bevethető a mai találkozón.
Az ágyúsok a csoport párosrangadóin kétszer is remiztek a gallokkal, ezen kívül viszont mindhárom BK-találkozójukat behúztál a londoniak. A tét számukra is nagy, hiszen közel sem mindegy, hogy az első vagy a második helyen zárnak majd a kvartettben. Arsen Wenger együttese jó formát mutat, állítjuk ezt a Ligakupa-búcsú ellenére is. A Premier League-ben feljöttek a 2. helyre, egyetlen vereségüket még a nyitófordulóban szenvedték el Walcotték, akik idegenben is jól tolják (5-2-0, 18-5). A hétvégén a West Hamnek hintettek egy ötöst a kalapácsosok otthonában (1-5). A szokásokhoz híven, ezúttal is szép számmal vannak sérültek a keretben: Giroud, Welbeck, Cazorla, Debuchy, Bellerin és Per Mertesacker sérült, Francis Coquelin pedig eltiltását tölti.
Mindkét alakulat hajlamos gólgazdag meccseket játszani, és ma sem várunk mást. Van tétje a meccsnek, de mindkét fél csak akkor érheti el célját, ha nyer, így óvatosságra nem számíthatunk. Mi a gólokra megyünk rá, tippünk így: +2,5!

Olvasói sztorik