Hírek

Udinese-Bologna

Udinese-Bologna 1! DNB 1!

A Bologna nem veszélyes látogató, ma is pont nélkül maradhat…
Az Udinese nem kezdte jól a bajnokságot, így nem is okozott különösebb meglepetést, hogy elérkezett az ősszel az edzőváltás pillanata. Luigi Delneri érkezett, és össze is kapta a csíkosakat, akik így elmozdultak a veszélyes zónától. A fekete-fehéreknél aztán elfogyott a lendület, az utolsó négy bajnokijukon nem nyertek, végül a Napolitól otthona, majd Szardínián is kikaptak (Cagliari 2-1). Jelenleg 15 egység szerepel a nevük mellett, hazai mérlegük pedig igencsak harmatos: 2-2-3. Gólt csak egy ütközetben nem szereztek saját létesítményükben. Jó hír a drukkereknek, hogy nincs sérült futballista a keretben.
A Bologna egy ponttal és egy hellyel előzi meg mai riválisát. A Donadoni-legénység hullámzóan szerepel, ám idegenben nem megy Nagy Ádáméknak: még nem nyertek, három remi mellett háromszor szenvedtek vereséget. A kupában otthon nyertek a héten, és végre gólokat is lőttek a fiúk: sima 4-0-lal küldték haza a másodosztály listavezetőjét, a Veronát. A keretben Verdi, Sadiq és Rizzo sérült, különösen Verdi hiánya jelent érzékeny veszteséget.
Az Udinese régen, immár öt esztendeje nem győzte le hazai környezetben a Bolognát. Ma erre esélye nyílik, ugyanis Destróék nem félelmetes látogatók. Azt gondoljuk, hogy a pontok a Friuliban maradnak.

Olvasói sztorik