Hírek

Magyar bajnok tréner lesz Futács Márkóék edzője

A Hajduk Split Carrillót ülteti a kispadra, Dinko Trebotic pedig csupa jót mondott korábbi mesteréről.

A fehérvári sikerek után hatalmas negatív fordulatot vett a spanyol Joan Carrillo karrierje. Az egykoron Paulo Sousa mellett másodedző, így a Videotonnal Európa Liga-csoportkörös edző a bajnoki címet követő váratlan távozása után még egy együttesnél dolgozott: a spanyol másodosztályú Almeríánál töltött el néhány hónapot, mielőtt az eredménytelenség miatt megváltak volna tőle. Utódja, az argentin Gorosito aztán a csapattal parádés menetelést bemutatva egy ponttal a kiesőzóna felett végezve a második vonalban tartotta a klubot.

Az elmúlt egy évben azonban sehol sem vállalt munkát a magyar bajnok tréner, sőt a neve sem igen merült fel sehol – eddig. Most ugyanis a Futács Márkót is foglalkoztató Hajduk Split ülteti a kispadjára Carrillót.

– Örülök, hogy Joan Carrillo elvállalta a Hajduk vezetőedzői posztját és nemcsak azért, mert szép emlékeim vannak róla, hanem mert egy jó ember és kiváló edző is, aki képes a maximumot kihozni játékosaiból – ezt Dinko Trebotic, a korábbi fehérvári középpályás reagálta a horvát 24satának.

A horvát portál kiemeli: Carrillo elküldése óriási meglepetésnek számított 2015-ben, hiszen magyar bajnok és kupadöntős volt, a szurkolók és a játékosok pedig imádták.

– A játékosok a fair edzőket kedvelik, akik senkit nem favorizálnak és akivel folyamatos a fejlődés. Carrillo éppen ilyen edző volt. Szisztematikus és elkötelezett, aki mindig a legapróbb részletekig kielemezte az ellenfeleket. Nála mindenki mindig pontosan tudta, hogy mit csináljon – fogalmazott a magyar bajnok Trebotic, aki jelenleg az izraeli Bnei Jehuda játékosa, ahol csapattársa a szintén videotonos bajnok Nikola Mitrovics is.

– Nagyon gyakran mutattak nekünk olyan videókat, ahol a játék emberi oldalát lehetett látni, ezzel motiváltak és készítettek fel minket a következő meccsre. Szerintem ezt a Hajduknál is bevezeti majd – tette hozzá Trebotic, aki szerint a fegyelem mindig az első volt Fehérváron.

– Nem mondanám, hogy különösebben szigorú volt, de a fegyelemmel sosem voltak problémák. Mindenki tisztelte és hallgatta őt. Olyan érzésünk volt, hogy speciális kapcsolatban állunk vele, ami extra önbizalmat adott – nyilatkozta a korábban maga is a Hajduknál játszó középpályás.

Carrillo a szlovén Marijan Pusníkot váltja a kispadon, akit a városi rivális Split elleni hosszabbításos Horvát Kupa-kudarc után menesztettek – annak ellenére, hogy a Hajduk a bajnokságban jó formában futballozott (bár a bajnoki címre a papírforma szerint kevés esélye lesz).

Huvatalos kinevezés még nem volt, a Slaven Belupo elleni vasárnapi meccsen még a második csapat trénere irányította az együttest. A spliti csapat 2-1-re kikapott – a győztes találat Carrillo korábbi játékosa, a macedón Mirko Ivanovszki nevéhez fűződik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik