Hírek

Lazio-Roma

Lazio-Roma Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A fővárosi rangadón gólváltást várunk!
A Lazio remekel a Serie A-ban: Simone Inzaghi alakulata a 4. 28 egységgel, csak 5 ponttal elmaradva a listavezető Juventus mögött. A kékek otthonukban parádéznak, mérlegük 5-1-1, gólkülönbségük 15-5 – csak a Juvénak nem találtak be Immobiléék. A formájuk még egy fokkal nagyszerűbb, ugyanis veretlenségi sorozatuk immár szeptember közepéig nyúlik vissza, az utolsó két bajnokijukat meg is nyerték Parolóék. A keret fullos lesz, Marchetti kapus hagyott ki ugyan néhány foglalkozást, de várhatóan ő áll majd a gólvonalon az ősi rivális ellen. A 4-3-3-as felállás nem változik, Immobila mellett Keita és ANderson lesz a két szélső támadó.
Az AS Roma a 2. a tabellán, 29 egysége van a farkasoknak. Otthon minden meccsüket megnyerték Nainggolanék, idegenben viszont azért felettébb sebezhetőek (2-2-3). A bordó-sárgák formája némiképp szeszélyes, a két legutóbbi túrájukon nem tudtak nyerni De Rossiék (Empoli 0-0, Atalanta 2-1), viszont közben hozták az EL-ben is a meccseket. Spalletti legénysége a múlt hétvégén saját magának tette nehézzé a Pescara elleni bajnokit, ám végül jött a papírforma: 3-2-re verték az újoncot Salahék. A támadósor félelmetes, Dzeko már 12 találatot jegyez, összességében 33 gólt szerzett a társulat, ezzel ligaelső, ugyanakkor a védelem nem áll stabilan a lábán. Vendégként csak egy találkozón nem vették be Szczesny kapuját az ellenfelek… A keretben Paredes és Florenzi sérült, Salah és El Shaarawy kisebb sérüléssel bajlódott, előbbi minden bizonnyal vállalja a játékot, utóbbit akár Iturbe helyettesítheti majd.
Nem várunk óvatoskodást a római derbitől: nyílt, őszinte futballal rukkolnak elő a felek. Ennek megfelelően találatokkal számolunk, szerintünk mindkét háló megzörren majd!

Sassuolo-Empoli 1!

A házigazda rossz passzban van, az Empoli jó alany lehet, hogy kikászálódjon a Sassuolo a gödörből…
A tavalyi meglepetéscsapat eddig gyengélkedik a Serie A-ban. A zöld-feketék a tabellán mindössze a 16. pozíciót foglalják el, 14 pontjuk van (17 lenne, de a Pescara elleni mérkőzésük 3 egységét a delfinek kapták), hazai mérlegük pedig 3-0-3 (itt ugye 4-0-2 lenne “papíron”). Az EL-ben is érintett volt a gárda, de a csoportjából már nem tud továbbjutni. A pontvadászatban október közepéig még úgy ahogy jöttek az eredmények, de utána hullámvölgybe kerültek Pelusóék: egy iksz után négy zakó, majd reménysugárként értékes pont hétfőn a San Paolóból (Napoli 1-1). Eusebio Di Francesco ninsc könnyű helyzetben, mivel alapemberei hiányoznak a keretből. Berardi, Politnao, Duncan és Biondini még mindig sérült, elől így a Ricci, Matri, Defrel trió kezdhet. A 4-3-3 alap, ezen nem változtat a tréner.
Az Empoli a veszélyes zóna tagja, a kék-fehéreknek 10 egység áll a nevük mellett, hárommal több, mint a vonal alatti Pescarának. Giovanni Martusciello vezetőedző együttese az ősszel krónikus gólínségben szenvedett, hosszú heteken keresztül képtelenek voltak betalálni a fiúk. Aztán jött a delfinek elleni vendégjáték, amikor is egy négyest rámoltak be Saponáráék. Idegenben 1-2-3 a soruk, az említett siker mellett Genoában és Torinóban remiztek (0-0 mindkétszer). A feltámadás azonban elmaradt, mert azóta a Firenze és a Milan is egy négyest hintett a Carlo Castellaniban Croceéknek. A héten már búcsút is intettek a kupának Costáék, akik ugyan B-csapatukkal, de kikaptak a másodosztályú Cesenától (1-2, hosszabbításban). Laurini és Veseli sérült, és ami nagyobb baj, hogy a gárda veszélyes támadója, Pucciarelli is edzéseket hagyott ki, játéka kérdéses…

Olvasói sztorik