Hírek

Cambuur-Ajax U21

Cambuur-Ajax U21 1!

A holland másodosztályban jobbára gólokra szoktunk vadászni, ám ezúttal egy hazai esélyre hívjuk fel a figyelmet…
A Cambuur tavasszal még az élvonalban szerepelt, de ott sereghajtóként zárt, így kiesett. Pocsék volt a védelme, 34 meccsen 79 találatot szedtek be a sárga-kékek. A nyáron volt mozgás a keretben, sokan távoztak, és a pótlásukra jobbára fiatal játékok érkeztek. A rajtnál beragadt a brigád, amelynél októberben eljött az edzőváltás ideje. A kispadra a mindössze 38 esztendős Arne Slot ült le, és a tar trénerrel jönnek is az eredmények. A társulat sorozatban négy bajnokit nyert meg, legutóbb a Telstárnál nyertek, előtte a Bredának hintettek egy hármast. A csapat jelenleg a 9. helyre jött fel, 26 pontja van, otthonában, a leeuwardeni Cambuur Stadionban pedig igencsak erős, 5-2-0-ás sort hozott össze. A keretben egy belső bekk és egy jobbszélső sérült, eltiltott nincs.
Az Ajax tartalék 30 ponttal a 3. helyről várhatja a folytatást – hiába az előkelő pozíció, értelem szerűen nem juthat fel és nem is vehet részt a play offban egy nagycsapat tartalékja. A piros-fehéreknek ez azonban szemlátomást nem szegi kedvét, a brigád remek formát mutat, igaz, vendégként azért szerényebb, 2-2-3-as mérleget produkálva. A legtöbb gólt is az amszterdamiak szerezték, otthonukban különösen félelmetesek, idegenben azért lényegesen visszafogottabb a támadósor (12-10). Marcel Keizer vezetőedző egy kapusra és két védőre nem számíthat ma este.
Mindkét gárda parádés formában várja a ma esti ütközetet. A Cambuur vissza akar jutni a legjobbak közé, ehhez pedig ma folytatnia kell győzelmi sorozatát. A sárga-kékeknek bizalmat szavazunk, a pontok ma otthon maradnak! Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik