Hírek

NB II: nagy a baj! Eltört a gólkirály bokája

Daru Bence számára véget ért az ősz.

Vereséggel ért véget a ZTE FC legutóbbi bajnoki találkozója, ám nincs megállás, hiszen a csapat szerdán 12 órakor Balmazújvárosban játszik Magyar Kupa-mérkőzést. S van egy rossz hír is: Daru Bence lába gipszben, ugyanis bokatörést szenvedett a támadó – írja a Zalai Hírlap.

Daru Bencének ez az ősz minden bizonnyal pályafutásában a balszerencsés időszakok közé tartozik majd. A legutóbbi idényben NB II-es gólkirályi címet szerző támadó az ősszel sokat volt sérült. A vasárnapi, Vác elleni bajnokin büntetőt hibázott, majd a második félidőre már nem jött ki a pályára. Azt már a találkozó után Csató Sándor vezetőedző is jelezte, játékosa megsérült, de az később derült ki, hogy Daru számára az idény is véget ért…

– Az első félidő közepén az egyik váci játékos rálépett a lábamra, a bokám aláfordult, ami ugyan fájt, de akkora fájdalmat mégsem éreztem, hogy ne tudtam volna folytatni a játékot – mondta el a megyei napilap érdeklődésére a csatár, aki egy hétig fekvőgipszet kénytelen „hordani”. – Azt gyorsan tisztázzuk: amikor elvállaltam a büntetőt a sérülésem nem zavart, más kérdés, hogy sajnos a lövés nem ment be… A szünetben aztán, ahogy kezdett kihűlni a bokám, már sajgó fájdalmat éreztem, pár perc után pedig nem tudtam ráállni a lábamra. A bokámból letört egy kis darab, emiatt három hétre gipszbe került a lábam. Lesz még egy vizsgálat, s azt nagyon remélem, hogy a műtétet megúszom.

Daru Bence számára így az ősz véget ért, s azt sem titkolta: a gólkirályi címe után – 22 gólig jutott a bajnokság végére – nem ilyen folytatást remélt.

– Egyáltalán nem úgy alakult ez az ősz, ahogy elterveztem, s el kell felejtenem ezt a fél évet – mondta Daru Bence, aki három gólt lőtt az ősszel. – Sajnos a sérülésekből bőven kijutott számomra az elmúlt hónapokban. Bokasérülés után csonthártyagyulladás következett, sokszor beinjekciózva tudtam csak játszani. Most pedig ez… Mentálisan is nehéz volt feldolgozni mindezt, de valahogy mostanra megbékéltem vele. Az nem zavart, hogy riválist kaptam a csatárposzton, hiszen ez a futball velejárója, inkább az a tény zavart, hogy nem tudok játszani hol ezért, hol azért. Pár meccs viszont akadt, amikor úgy érzem, én is hozzá tudtam tenni a csapat eredményességéhez. Ott van például a Soroksár elleni győztes gól. Most viszont már csak az foglalkoztat, és ebben biztos vagyok, hogy ez a negatív széria átbillen majd pozitív előjelűvé. A legfontosabb, hogy felépüljek és januártól úgy kezdjem el a munkát, hogy tavaszra tökéletesen felkészüljek és újra a régi legyek.

A ZTE FC nincs könnyű helyzetben, hiszen szerdán az NB II-ben sokáig listavezetőnek számító Balmazújváros vendége lesz a Magyar Kupa legjobb 32 együttese között. Kiderült, Csató Sándor vezetőedzőnek nem csak Darut kell nélkülöznie…

– Ez sajnos így van, rajta kívül sérülés miatt Babati, Nagy T., Patvaros, és Jakab sem tarthat velünk – tájékoztatott a lapot immár útban Balmazújváros felé a szakember, hiszen a ZTE FC kedden útra kelt. – Rajtuk kívül Hegedűs és Sundas is régebb óta maródi, úgyhogy hét sérültünk van. Feladni viszont semmit nem adunk fel, természetesen tovább akarunk jutni. Az ellenfelet ismerjük, tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat, s mindent elkövetünk az eredményes szereplésért. A sérülésekről még annyit: eddig viszonylag jól megúsztuk, hiszen az ősz során egy-egy sérült és eltiltott volt csak, aki kiesett. Most viszont tényleg összejött minden.

Olvasói sztorik