Hírek

Bologna-Hellas Verona

Bologna-Hellas Verona Mindkét csapat betalál: IGEN!

A kupa 4. fordulójában jó eséllyel gólváltás lesz a Renato Dall’Ara-ban.
Az élvonalban szereplő Donadoni-legénység nincs jó passzban. A piros-kékek legutóbbi négy bajnokijuk közül hármat elveszítettek, a hétvégén a remek formát mutató Atalanta vitte el a pontokat a Dall’Arából (0-2). Taiderék le is csúsztak a tabellán a 16. helyre, 16 pontjuk van, viszont azért a kiesőzónától tisztes távolságból figyelhetik az eseményeket. Nagy Ádámék a kupában már mentek egy kört, hazai környezetben a másodosztályú Trapanit verték 2-0-ra. A keretben vannak fontos hiányzók, Verdi, Sadiq, Di Francesco és Helander sérüléssel bajlódik – Verdi kiesési különösen érzékeny veszteség, a Milantól érkező futballista immár négy gólt jegyez a Serie A-ban.
A Hellas Verona tavasszal intett búcsút az élvonalnak, most cél a visszajutás. Eddig ennek megfelelően is teljesítenek a sárga-kékek, vezetik a Serie B-s tabellát, két pont az előnyük a Frosinone előtt. Fabio Pecchia vezetőedző alakulata kisebb hullámvölgybe került, előbb otthon, majd idegenben is méretes zakóba szaladtak bele Cariaccolóék, ám vasűrnap már ismét nyert a gárda: a jó erőkből álló Barit győzték le a Bentegodiban (1-0). Támadásban erős a társulat, 33 találatot jegyeztek 16 bajnokin, igaz, a védelem már összehozott 19 gólt – ebből a Novara és a Cittadella 9-et vállalt… A kupában egy kört már mentek Pazziniék, akkor a Crotone ellen bizonyultak jobbnak (2-1). A keretben nincs friss sérült, várhatóan erős csapattal vágnak neki a veronaiak a kupacsatának.

Charleroi-Anderlecht Mindkét csapat betalál: IGEN!

A belga kupában két jó csapatnak egy meccsen kell eldöntenie a továbbjutást – gólváltással számolunk!
Felice Mazzu alakulata jól teljesít a belga élvonalban. A fekete-fehérek 30 ponttal az 5. helyen állnak, lemaradásuk a listavezetővel szemben mindössze 3 egység. Hazai környezetben, a Stade du Pays de Charleroi-ban eddig őrzik veretlenségüket, hat siker mellett kétszer remiztek, gólkülönbségük pedig 12-6. A formájuk parádés, az elmúlt hónapban mindössze egy tétmeccset veszítettek el. A kupában már mentek egy kört, a Bocholt együttesét verték magabiztosan az előző kanyarban (5-0). A keretben két támadó-középpályás sérült.
Az Anderlecht egyre jobb formát mutat, a lila-fehérek az EL-ben remekelnek, a bajnokságban viszont idegenben nem nagyon megy René Weiler fiainak: 3-2-3-as mérlegükhöz 11-10-es gólkülönbség társul. A brüsszeli társulatnak az elmúlt hét jól sikerült, a Gabala vendégeként nyertek Teodorczykék, majd egy hetest rajzoltak a Mouscronnak a bajnokságban. Két szélső és egy jobb bekk sérült, egy védekező középpályás pedig eltiltását tölti.
A két gárda izgalmas meccset vívhat egymással, és meggyőződésünk, hogy mindkét gárda betalál majd a találkozón. Az Anderlecht kerete erősebb, de idegenben nem megy a lila-fehéreknek. A Charleroi otthon nekironthat ellenfelének, amely viszont így kontrázhat kedvére. A gólváltás igencsak benne van a pakliban, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik