Hírek

Kortrijk-Mouscron-Peruwelz

Kortrijk-Mouscron-Peruwelz 1!

A belga kupa nyolcaddöntőjében a házigazda sikerét várjuk!
A Kortrijk középcsapat a belga élvonalban, a gyengébb rajt után aztán megemberelte magát a társaság: jelenleg a 9. pozíciót foglalja el 24 egységgel, hazai környezetben őrizve veretlenségét (4-3-0, 17-9). A formája egészen a hétvégéig nagyszerű volt, ám a genti túra kudarcba fulladt, 3-0-ás vereséggel tért haza a piros-fehér sereg. A kupában egy alacsonyabb osztályú alakulattal találkoztak de Smeték az előző körben, és simán, 2-0-lal léptek tovább. A keretben a meghatározó játékosok rendelkezésre állnak, így a szakvezetés erős csapatot küldhet pályára.
A Mouscron tavasszal megúszta a kiesést, most is a bennmaradásért harcol. Jelenleg mindössze 11 pontja van, a sereghajtó Westerlónak 10… Idegenben 2-1-5 a mérlege, a formája pedig botrányos. Október eleje óta nem nyert, az utolsó négy bajnokiját leveszítette, a hétvégén az Anderlecht márt rá 7-0-lás csapást. A szakvezetés a középpályán nem számolhat két játékossal, de a botrányos produktum után minden bizonnyal több helyen is változik majd a kezdőcsapat.
A Mouscron nagy gödörben van, a hétvégi “hetes” csak tovább mélyítette a hullámvölgyet. A Kortrijk odahaza erős, ezt kihasználja a házigazda. Tippünk így: 1-es!

PSG-Angers (0-1) 1!

A fővárosiak ma nem hibázhatnak a tartalékos középcsapat ellen!
Unai Emery alakulata egyre jobb formát mutat. A kezdeti bizonytalanságot követően a piros-kékek már magabiztosan húzzák be meccseiket, a bajnokságban négyszer nyertek egymás után, a BL-ben pedig bebiztosították Londonban a továbbjutásukat (Arsenal 2-2). A Ligue I-ben jelenleg 32 pontos a gárda, a Monacónak szintén ennyi áll a neve mellett, a listavezető Nice-nek eggyel több. A Parc des Princes-ben még veretlenek Mottáék, öt siker mellett kétszer ikszeltek (a St. Etienne-nek és a Marseille-nek sikerült a remi). A gólkülönbségük odahaza 15-1 – azért ez igencsak tekintélyt parancsoló adat. A keretben vannak sérültek, Di Maria, Pastore, Rabiot és Kurzawa hagyja ki a mai kilencven percet.
Az Angers jelenleg a középmezőny tagja, 18 egységéhez 13-14-es gólkülönbség párosul. A védelemre tehát nem lehet panasz, nem úgy a csatársorra… A fekete-fehérek idegenben 2-1-4-es mérleget produkáltak. A formájuk meglehetősen szeszélyes, nyertek, ikszeltek majd kikaptak – ez az utolsó három bajnokijuk mutatója. A hét végén a St. Etienne ellen vezettek is Capelle-ék, de aztán pont nélkül maradtak (1-2). Stéphane Moulin vezetőedző nem számíthat egy eltiltott bekkre és egy középpályásra, rajtuk kívül sérült az egyik kapus és egy támadó középpályás – azért ez tekintélyes lista egy kiscsapatnál…
Nem könnyű bevenni a PSG kapuját a fővárosban, erre ma kicsi esélyt látunk ismét. Cavaniék viszont nem hibázhatnak, kényelmesen hozhatják a három pontot. Tippünk így: hendis H!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik