Hírek

Gall kalandok…

Dijon-Monaco 2!

A Dijon nincs szerencsés szériában, a Monaco szárnyal. Ma folytathatja menetelését a vendég együttes.
A Dijon 14 bajnokin 14 egységet húzott be, hazai környezetben nem rossz, 3-3-1-es mérleget felmutatva. A Lang Ádámot foglalkoztató együttes viszont nincs jó passzban, Olivier Dall’Oglio alakulata immár négy mérkőzés óta nyeretlen. És az a pechsorozat, amely a piros-fehéreket sújtja, nem mindennapi. Három játéknappal ezelőtt a Guingamp a ráadásban mentett nála pontot (3-3), aztán a Nancy ellen a hajrában kapituláltak (1-0), szombaton este pedig a Bordeaux vendégeként kaptak két gólt a 85. perc után, így ki is kaptak (3-2). A veszélyes zónához egyre közelebb kerülnek Tavaresék, akik a mai meccsen nem tudnak teljes kerettel készülni, mivel két szélső bekk és egy középpályás is sérüléssel bajlódik.
Leonardo Jardim együttese parádésan szerepel az idei kiírásban. A hercegségbeliek 14 fellépésen 32 egységet húztak be, idegenben is bátor, 4-1-2-es mérleget produkálva. A BL-ben is továbbjutottak Falcaoék (a Tottenhamet győztek le 2-1-re) a héten. A formájuk szuper, három meccset úgy nyertek meg a bajnokságban, hogy 13 gólt rúgtak és egyet sem kaptak. A gólkülönbségük összességében 14 meccsen 43-15! Már öten is ötgólosak a csapatban, és végre már nem sújtja sérülés a gárdát. Carillóék kerete nagyon erős, a portugál szakember pedig jól rotálja a csapatot.
A Dijon nincs jó formában, a Monaco száguld, szerintünk egyik sorozat sem szakad meg ma este. Tippünk így: 2-es!

Lille-Caen 1-es és -3.5!

A kiesési rangadón a házigazda sikerét várjuk!
A Lille szégyen szemre mindössze a 19., kieső helyről várhatja a folytatást, a piros-feketék 11 egységet gyűjtöttek 14 fellépésen. Otthonukban, a Stade Pierre Mauroy-ban 3-0-4-es sorukhoz 6-9-es gólkülönbség párosul – a támadójáték tehát nem az erősségük. Összességében is harmatos a csatársor, 14 bajnokin 10-szer voltak eredményesek Ederék. A legutóbbi négy mérkőzésükön nem nyert a gárda, és ebben a periódusban gólt sem szereztek. Három zakót követően jött az Angers elleni pontszerzés (0-0). A sorsolása is nehéz volt a társaságnak, hazai közegben járt már náluk a PSG, a Monaco és a Lyon is. A keret nem lesz teljes, a középpályán hárman sérültek, és egy center is lábadozik. Jó hír viszont. hogy egy eltiltott középpályás ismét a kezdőben kaphat helyet.
A Caen 14 ponttal a 15. helyen tanyázott, a piros-kékek szerényebb helyezésüket egyértelműen gyatra idegenbeli mérlegüknek köszönhetik: 0-1-6-os mérlegükhöz 3-12-es gólkülönbség társul – csak két helyszínen voltak eredményesek Santiniék. A brigád novembere eddig meglehetősen hektikusra sikeredett: előbb verték az akkori listavezető Nicet, majd kikaptak Marseille-ben, végül ikszeltek a Guingamppal otthon. Patrice Garande vezetőedző egy jobb bekkre és egy balszélsőre nem számíthat a mai túrán.
A mérkőzéstől nem várunk sok gólt, a csatárjáték egyik félnek sem az erőssége. Viszont a Lille a hétvégi pontszerzésből erőt meríthet, és végre elmozdulhat egy sikerrel a kiesőhelyekről. Tippünk így: 1-es és -3.5!

Olvasói sztorik