Hírek

Chelsea-Tottenham

Chelsea-Tottenham 1-es! 1-es és +1,5!

A londoni rangadón a kékeket tartjuk esélyesebbnek!
A Premier League-ben a 13. fordulónak futnak neki az alakulatok. Conte mester legénysége az élről várhatta a játéknapot, 28 egységgel, a Stamforde Bridge-en 5-0-1-es, tekintélyt parancsoló sort produkálva (a Pool nyert náluk egyedüliként). A gólkülönbség is pazar, 18 rúgott gólra mindössze 3-mal válaszoltak az ellenfelek. Costáék nagyszerű formát mutatnak hetek óta, a bajnokságban hat mérkőzést nyertek meg sorozatban úgy, hogy Courtois hálója nem rezdült meg. Apró hiba csúszott csak a gépezetbe, de a Ligakupától való búcsú azért nem főben járó bűn a klubnál. A keretben szinte mindenki bevethető állapotban van, talán csak van Ginkel és Zouma marad ki. A 3-4-3-as felállás bevált, elől a spanyol center mellett Pedro és Hazard kaphat szerepet.
A Tottenham 24 ponttal az 5., egyedüliként a mezőnyben még veretlenek a sarkantyúsok. Mérlegük 6-6-0, idegenben 2-4-0, gólkülönbségük is óvatos, 9-4 – a Stoke-nak vertek négyet Alliék. Pochettino mester nem lehet elégedett tanítványaival, és nem, nem feltétlenül a sok iksz miatt. Kane-ék a héten Monacóban búcsút intettek a BL-továbbjutásnak, Eriksenék 2-1-re kaptak ki a hercegségben. A fehér-kékeknél nem lesz Edwards, Lamela, Davies, Alderweireld sérülés miatt, Rose pedig eltiltását tölti. A balbekk ezúttal várhatóan Vertonghen lesz.
A két londoni gárda közül egyértelműen a Chelsea-t tartjuk esélyesebbnek. Mosesék nagyon elkapták a fonalat, és hazai környezetben nem is hibáznak. Bár az idén jól zár a Tottenham védelme, azért két-három gól összejön majd az ütközetben. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 2-es és +1.5!

A sárga-feketék ellenállhatatlanul menetelnek minden fronton, Frankfurtban sem lassítanak…
Két, 21 pontos alakulat feszül egymásnak a Commerzbank Arénában. A házigazda remek formában van, otthonában még veretlen, mérlege 3-2-0, ehhez 9-6-os gólkülönbség passzol. A piros-feketék a legutóbbi öt bajnokijukon nem találtak legyőzőre, a múlt hétvégén a hajrában nyerték meg a meccset Brémában (3-2). Niko Kovac jól összerakta csapatát, a védelem stabil, az utolsó négy bajnokijukon csak egyszer vették be Hradecky kapuját. Az 5-4-1-es alapfelállás könnyen változik 3-4-3-má, így azért a támadók (Hrgota, Meier, vagy éppen Seferovic) kap elég támogatást a középpályáról. A keretben lesznek hiányzók, Russ, Anderson, Tawatha, Varela, Stendera nem lesz bevethető, Tarashaj játékára viszont van esély.
A Borussia nagyszerű napokat él meg. A sárga-feketék a bajnokságban a Bayernt verték, a BL-ben pedig a Legia ellen rendeztek gálát (8-4). A Bundesligában idegenben azért eddig nem voltak mindig meggyőzőek Reussék (2-1-2), de gólokkal rendre lehetett náluk kalkulálni (13-9). Thomas Tuchel vezetőedző egyre jobb helyzetbe kerül, hiszen a sérültek többsége felépült, így már csak Bender és Subotic nincs száz százalékos állapotban. Bürki, a kapus viszont sérüléssel bajlódik. A keret elképesztően mély, kedden például Götze, Sokratis és Mor a padon ült végig, Schürrle és Aubameyang pedig csereként szállt be.
A sárga-feketék egyre meggyőzőbb játékot adnak elő, s noha a Frankfurt is erős középcsapat, ma mégis a vendégek győzelmét várjuk. Sőt, elnézve a dortmundiak támadóalakzatát, könnyen jöhetnek a gólok. Tippünk így: 2-es és +1.5!

Olvasói sztorik