Hírek

Cagliari-Udinese

Cagliari-Udinese Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A házigazda igazi gólos alakulat, a friuliaiak ellen sem változtatnak jó szokásaikon…
A szárd legénység 16 egységével a 14. helyen állomásozik, a Sant’Eliában erős (4-1-1, 14-10), idegenben viszont gyámoltalan teljesítményt nyújt. A piros-kékeknek az ősszel futottak egy nagyszerű sorozatot, háromszor győztek sorozatban Boriellóék, ám utána gyengébb széria következett: öt bajnokin négy vereség és csak egy győzelem. Massimo Rastelli alakulata gólképes, elől és hátul is. Sauék 20 találatot jegyeznek, viszont immár 30-at kaptak – ezzel az övék a legrosszabb védelem a Serie A-ban. A keretben sok lesz a hiányzó: Dessena és Munari eltiltását tölti, Tachtsidis, Ionita és Joao Pedro sérült – elsősorban tehát a középpályássort kell átalakítani a trénernek.
Az Udinese a gyeneg rajt miatt edzőt váltott ősszel, a rutinos Luigi Delneri ült le a padra október közepén. A Juvétól ugyan kikaptak a csíkosak, de utána megtáltosodtak Zapatáék: két győzelem után kétszer remiztek, viszont a múlt héten pont nélkül maradtak a Napoli ellen (1-2). A gárda most a 15. 15 egységgel, idegenbeli mérlege pedig 2-1-3. A friuliaiak mindössze egy meghatározó játékos hagyja ki a szárd túrát: Felipe eltiltását tölti ma.
Izgalmas kilencven percre van kilátás, amely gólokat hozhat. Delnerivel az északiak is bevállalósabb futballt játszanak, a Cagliari pedig élből támadószellemű alakulat. A gólváltás jó opciónak tűnik, mi erre fogadunk!

Schalke-Darmstadt 1-es és +1.5! 1-es és +2.5!

A rossz rajt után a Schalke immár szárnyal, a gyengécske Darmstadt sem tudja megállítani a kékeket…
Markus Weinzierl alakulata a játéknap előtt a 11. volt a Bundesligában 14 egységgel. A gyenge szezonkezdést követően (öt zakó sorozatban) már hatmeccses veretlenségi szériát futnak Goretzkáék, és ebben a periódusban négyszer is győzelmet ünnepelhettek. Az EL-ben jól tolják Bentalebék, magabiztosan jutottak tovább csoportjukból. A Veltins Arénában a mérlegük a Bundesligában 3-0-2, a Gladbach, a Mainz és a Werder is hendis különbséggel kapitulált Gelsenkirchenben. A keretben Embolo, Uchida, Coke és Huntelaar sérült, Di Santo talán már a padra leülhet.
A Darmstadt 8 pontot szedett össze mindössze 11 fellépésen, így nem is csoda, hogy a veszélyes zóna tagja. A kék-fehérek rossz szereplésében döntően közrejátszik, hogy Norbert Meier alakulata eddig mind az 5 idegenbeli fellépését elveszítette, 3 rúgott góljára 14-et kapott. Eleinte otthon még jöttek az eredmények, de most már ott sem. Három vereséget szenvedett zsinórban, a múlt hétvégén a kiesőjelölt Ingolstadt is kifosztotta (0-1). Problémát jelent, hogy Platte, Beznjak és Rosenthal is sérült. Kleinheisler helyett minden bizonnyal a fiatal Vrancic kezd majd a középpályás közepén.
Azt gondoljuk, hogy Höwedesék otthon tartják a pontokat, és a találkozón lesz legalább két vagy három találat!

Olvasói sztorik