Hírek

Athletic Bilbao-Sassuolo

Athletic Bilbao-Sassuolo 1-es és +2,5! 1-es és +1.5!

A baszkok jó formában vannak, ma gólos meccsen verhetik a taljánokat!
Az Európa Liga F csoportjában nagyon kusza a helyzet négy játéknapot követően: a Genk és a Bilbao 6-6 pontos, a Sassuolo és a Rapid 5-5 egységig jutott.
A Bilbao eddig nagyon Janus-arcú a sorozatban: otthon verte a belgákat és az osztrákokat, idegenben viszont kikapott az olaszoknál és Genkben is. Ernesto Valverde vezetőedző bízhat csapata formájában, ugyanis egy gyengébb sorozatot (két iksz és egy vereség) zártak le a csíkosak vasárnap a Villarreal legyőzésével (1-0). A San Mamesben a La Ligában is erősek Raul Garciáék, csak a Barcától kaptak ki eddig az idei kiírásban. Mikel Ricóék ma ha nyernek, nagyot lépnek a továbbjutás felé. A keretben egy középpályás sérült, rajta kívül mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll.
A Sassuolo az előző olasz bajnokság meglepetéscsapata volt, mostanság azonban nem megy a zöld-feketéknek. Botladoznak Eusebio Di Francesco fiai a Serie A-ban, csak a 16. helyen tanyáznak, vendégként pedig gyengék, 1-1-5-ös sort hoztak össze. Gólokat bárkinek képesek szerezni Defrelék, de sokat is kapnak. Az EL-ben a Bilbao legyőzése után kikaptak Genkben, majd a Rapiddal oda-vissza ikszeltek. Minden találkozón beköszöntek Ricciék.
A keretben sok hiányzó van, öten hagyják ki a mai ütközetet, különösen Berardi és Politnó hiányzik majd a támadószekcióból. Kellenek a pontok az olaszoknak is, akik a zárónapon majd a belgákat látják vendégül.
A forma és a hazai pálya egyértelműen a baszkok mellett szól. Ugyanakkor gólokkal is simán kalkulálhatunk. Tippünk tehát így fest: 1-es és +1,5 és 1-es és +2.5!

Genk-Rapid +2.5!

Ki-ki meccset várunk ma Belgiumban, amelyen legalább három találatot összehoznak majd a felek!
Az F csoportból még bárki továbbjuthat, ugyanakkor bárki ki is eshet. Az Athletic és a Genk 6-6 pontos, a Sassuolo és a Rapid pedig 5-5.
A belgák eddig otthon nyertek kettőt, idegenben buktak kettőt. Ma megint a Luminus Arena-ban szerepelnek, amely egyértelműen pozitívum a kékek számára. A brigád jó passzban van, Peter Maes vezetőedző kirángatta a társulatot a szeptemberi rossz periódusból. A hétvégén nyertek otthon, és hazai környezetben a belga pontvadászatban is könyörtelenek (6-1-1). A keretben vannak hiányzók, de jobbára nem meghatározó emberek, így a tréner erős csapatot vezényelhet pályára. Marad a 4-3-3-as felállás, a csúcsék a görög válogatott Karelis lesz majd, akit Buffel és Bailey támogat majd a szélekről.
A Rapid a gyengébb bajnoki szereplés miatt edzőt váltott a közelmúltban, Mike Büskens helyére Damir Canadi érkezett. A Bundesligában egyelőre mindössze az 5. helyet foglalják el a bécsiek, vendégségben és otthonukban is szeszélyesen teljesítve (3-2-2, illetve 2-3-3). Az új tréner először a hétvégén ült a kispadon: Salzburgban 2-1-re vesztettek a zöldek. Az EL-ben eddig idegenben kikaptak Bilbaóban, majd bravúros hajrában pontot mentettek a Sassuolo vendégeként. Gólt eddig csak egyszer nem rúgtak Kvilitaiáék. A szakvezetés számára jó hír, hogy a keret szinte teljes lesz, egy középpályás és egy jobbhátvéd sérült csak.
A tét óriási, amelyik csapat nyer, jó eséllyel továbblép. Az osztrákoknak nem elég az iksz (a belgáknak sem annyira), így nyílt, jó iramú találkozót, no és nem mellékesen gólokat várunk. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik