Hírek

Besiktas-Benfica

Besiktas-Benfica Mindkét csapat betalál!

A B csoport rangadóján gólváltásba torkollhat az ütközet!
A B-jelű négyesben még nem dőlt el jószerivel semmi. Vezet a Napoli (7), mögötte Benfica (7), Besiktas (6) és Dinamo Kijev (1) a további sorrend.
A török bajnok otthon eddig kétszer remizett (Kijev, Napoli), nyert Nápolyban, és remizett Lisszabonban. A fekete sasok eddig mind a négy fellépésükön rúgtak és kaptak is gólt. A bajnokságban a Basakhesirrel vívnak külön versenyt az első pozíció megszerzéséért. Senol Günes alakulata nyolc győzelem mellett háromszor ikszelt, őrzi veretlenségét, a Vodafone Arénában csak a Galata tudott pontot szerezni (2-2). A keret erős, a 4-2-3-1-es felállás pedig működik. Elől Aboubakar nyerő igazolásnak tűnik, de a jobbszélső Tosun is remek passzban van, a bal oldalon pedig Quaresma még mindig kiemelkedő játékra képes. A védelem olykor behibázik, és ezúttal egy balbekk nem is lesz bevethető. A középpályán két sérült van, de összességében erős csapat futhat ki este a pályára.
A Benfica magabiztosan vezeti a portugál bajnokságot, ötpontos előnye van a Portóval szemben. A lisszaboniak veretlenek, nyolc siker mellett kétszer remiztek. A BL-t nem kezdték jól a piros-fehérek, ikszeltek otthon a Besiktassal, majd kikaptak Nápolyban. Utána viszont a Kijevet oda-vissza legyűrték Mitrogluék. Rui Vitória társulata remek formában futballozik hetek óta, elől szépen termelik a gólokat Pizziék. A keretben van hiányzó, egy balbekk, egy középpályás, egy támadó és egy támadó-középpályás sérült.
A luzitánok nincsenek könnyű helyzetben, ma pontot kell mindenképpen szerezniük, és még akkor sem érezhetik magukat totális biztonságban, ugyanis az utolsó játéknapon a Nápolyt fogadják.
Jó meccset és gólváltást várunk az isztambuli kilencven perctől! Mi erre fogadunk!

Napoli-Dinamo Kijev 1-es és +2.5!

A B csoportban vezet a Napoli (7), mögötte a Benfica áll (7), a Besiktas 6 egységig jutott, míg az ukránok 1-et gyűjtöttek eddig.
Maurizio Sarri együttese kicsit hektikusan szerepel az idén. A Higuain pótlására érkezett Milik sérülése is közrejátszhat ebben, hiszen így a déliek elveszítették egyetlen klasszikus 9-esüket. A rutinos tréner Gabbiadinit és Mertenst is játszatta már csúcsékbe, de valljuk be, egyikük sem az a karakterű játékos.
A BL-ben minden rendben indult, nyertek Hamsikék az ukránoknál, majd elpáholták a Benficát, aztán a San Paolóban kikaptak a törököktől, majd a “visszavágón” remiztek a fekete sasokkal. A halványkékek matekoznak ezerrel, hiszen néhány éve 12 ponttal is sikerült kiesniük az elitligából… Ma muszáj nyerniük, és a formájuk alapján erre azért van is esélyük.
A Serie A-ban a 6. helyet foglalják el, november elején két botlás is becsúszott: a Juvénál kikaptak, majd utána a Lazióval nem bírtak saját létesítményükben. A hétvégén viszont már újra három pontnak örülhettek Callejonék: Udinében 2-1-re diadalmaskodtak.
A keretben Millik mellett Gabbiadini is sérült volt, a támadó kihagyta a friuliai túrát.
A Kijev jó formában van, de a csoportban minden bizonnyal az utolsó helyen zár majd – ha csak nem történik kisebbfajta csoda. Rebrov mester fiai a bajnoki címről is lemondhatnak, mivel a donyeckiek már 8 ponttal elhúztak tőlük. Az elmúlt három fellépésüket behúzták Ukrajnában, de mindannyiszor kaptak gólt a kékek.
A BL-ben is mind a négyszer mattolták a védelmet, a pontszerzés csak a törökök vendégeként jött össze. A keret nem lesz teljes, a támadósorban és a védelemben is lesz hiányzó.
A Napoli ma nagy lépést tehet a továbbjutás bebiztosítására, és Hysajék nem is hibáznak. Nyernek a taljánok, és lesznek gólok is a találkozón. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik