Hírek

Gólok a BL-ben

Borussia Dortmund-Legia Varsó 1-es és +3.5!

A házigazda már továbbjutott, ma gálázhat egyet!
Az F csoportban vezet a Borussia (10), 2. a Real (8), 3. a Sporting (3), 4. a Legia (1).
Thomas Tuchel alakulata a BL-ben eddig ellenállhatatlan: a sárga-feketék négy forduló alatt letutizták a továbbjutást, 10 pontot húztak be, három siker mellett egyedül a Reallal remiztek. A gólokat is termelik, csak úgy, mint a Bundesligában: az elitkörben négy fellépésen 11-szer, a pontvadászatban 11 ütközetben 26-szor köszöntek be Ramosék. Ezzel tippünk egyik részét meg is indokoltuk: Aubameyangék elképesztően erősek az előrejátékban, rengeteg ziccert dolgoznak ki mérkőzésenként. A védelem azért annyira nem stabil, a Signal Iduna Parkban is általában beköszönnek az ellenfelek. Bartráék formája kitűnő, szombaton este a Bayernt győzték le Dortmundban. Otthon hagyományosan erősek Piszczekék, a BL-ben és a Bundesligában is veretlenek. A keretben végre kevés a sérült, Subotic, Bender és Reus nem bevethető.
A Legia Varsó pocsékul kezdte a bajnokságot, így nem ért senkit sem váratlanul, hogy szeptember derekán edzőt váltott a klub. A kispadra Jacek Magiera ült le, akivel eleinte még nem ment minden zökkenőmentesen, de az elmúlt hetekben már beindult a társaság. A bajnokságban négy sikert könyveltek el Nikolicsék zsinórban, és idegenben sem gyengélkednek már a zöldek. Mérlegük vendégként a lengyel pontvadászatban 4-1-3, 8 csatában 16-11-es gólkülönbséget hoztak össze Guilherméék. Csakúgy, mint mai ellenfelük, a varsóiak is inkább támadásban erősek tehát…
A BL-ben van még remény Pazdanéknak az EL-t érő 3. pozíció megszerzésére, ám ehhez azért bravúr kellene majd az utolsó fordulóban a Sporting ellen. Eddig a Legia nagyon kikapott otthon a németektől (0-6), Lisszabonban vállalhatóan (2-0), a Bernabeuban sem omlottak teljesen össze (5-1). Legutóbb a Realt kis híján megtréfálták a varsóiak, de Ronaldóék időben kapcsoltak, így legalább ikszre mentették a meccset (3-3). Az alapcsapat bevetésre készen áll.
Az az érzésünk, hogy amolyan örömfutballt láthatnak majd a drukkerek. A házigazda már páholyban van, de természetesen ki akarja szolgálni lelkes szurkolóit a dortmundi brigád. A varsóiak nem állnak be bekkelni, és akár ők is betalálhatnak. Lesz sok gól, és természetesen hazai győzelem. Tippünk így: 1-es és +3.5!

Monaco-Tottenham Mindkét csapat szerez gólt!

Nehéz helyzetbe hozta magát a londoni együttes: ma pontokat kell szereznie, ehhez pedig gólt, gólokat kell rúgniuk Kane-éknek…
Az E csoportban így áll a helyzet négy kör után: 1. Monaco (8), 2. Leverkusen (6), 3. Tottenham (4), 4. CSKA (2).
A gall alakulat nagyszerűen szerepel az idén, a bajnokságban és a BL-ben is hasítanak a hercegségbeliek. Leonardo Jardim gárdája 29 egységgel a 2. a francia élvonalban, otthonában pazar (5-1-0), és szinte számolatlanul hintik a gólokat Germainék. 13 bajnokin 39 találatot szereztek, viszont azért kaptak 15-öt. A BL-ben eddig mind a négy ütközetükben betaláltak. A sort a Tottenham idegenbeli legyőzésével kezdték (1-2), majd otthon csak remiztek a Leverkusennel (1-1), aztán pontosan tértek haza Moszkvából (1-1), hazai környezetben viszont kivégezték a CSKA-t (3-0). A keret nagyon erős, a forma parádés – nem lesz egyszerű dolguk ma a sarkantyúsoknak. A keretben Dirar és Moutinho sérült.
A londoni gárda érdekes szezont fut eddig. Noha a bajnokságban még veretlenek a fehér-kékek, a 6-6-0-ás sor mindössze az 5. helyhez elegendő. Mauricio Pochettino alakulata néhány hétig csak ikszelt folyamatosan, ám a hétvégén már végre összejött a siker! A West Ham ellen fordulatos mérkőzésen tartották otthon a pontokat a White Hart Lane-en (3-2).
És, ha már a White Hart Lane-nél tartunk. Az elitligában eddig átkot jelent a saját közönség, ugyanis a Leverkusen és a Monaco is győzni tudott Londonban!
A Tottenhamnak nyernie kell ma este, hiszen ha nem zsebeli be a három egységet, a Leverkusen viszont győz Moszkvában, biztosan nem folytathatja az elitligában tavasszal. Az angolok támadósora erős, a Kane-Janssen páros mögött Eriksen szervezheti a játékot. A sérültek felépültek, Dele Alli is játékra jelentkezett már a szombati bajnokin.
Azt gondoljuk, hogy igazán látványos és izgalmas kilencven percet láthatnak majd a II. Lajos Stadionba kilátogató drukkerek. A Monacóban mindig benne van a gólt, és ezúttal a Spurs is betalál – muszáj lesz neki… Tippünk ennek megfelelően: Mindkét csapat szerez gólt!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik