Hírek

Stoke City-Bournemouth

Stoke City-Bournemouth 1! DNB 1!

A lendületben lévő csíkosak elkaphatják a kisebb gödörben lévő vendégeket!
Botrányosan kezdte a Premier League 2016/2017-es kiírását a City. Mark Hughes legénysége az első hét fordulóban nyeretlen maradt, az első sikerre egészen október 15-éig kellett várniuk a drukkereknek, ekkor a Sunderlandet győzték le Bojanék. A piros-fehér-feketék így már hatmeccses veretlenségi sorozatot tudnak maguk mögött, ebben a periódusban hat fellépésen 12 egységet húztak be. Jelenleg 13 ponttal a 12. helyet foglalják el a tabellán. Odahaza, a Bet365 Stadium-ban 2-1-2-es mérleget tudnak felmutatni, az említett Sunderland elleni siker mellett még a Swanseat tudták két vállra fektetni. A forma tehát bizakodásra adhat okot, tétmeccsen legutóbb szeptember 21-én a Ligakupában kaptak ki Arnautovicsék (Hull 1-2).
A szakvezetés nem számíthat Ireland, Johnson és Afellay szolgálataira, ott lehet viszont a többiekkel Shaqiri, aki várhatóan majd csak a padon kezd. Elől Bony helye megkérdőjelezhetetlen, a támadásokat Walters, Allen és Arnautovics támogatja majd.
A Bournemouth az előző kiírásban magabiztosan bennmaradt a Premier League-ben, az idén is ez a cél. Eddig a megszerzett 12 pontjukkal a középmezőnyben állnak a piros-feketék, viszont vendégségben továbbra sem megy Eddie Howe menedzser alakulatának, két iksz mellett háromszor kikaptak Wilshere-ék. A formával sincs minden rendben, és akkor még árnyaltan fogalmaztunk. Két héttel ezelőtt a sereghajtó úgy nyert nála, hogy a házigazda több mint fél órát futballozhatott emberelőnyben, előtte a szintén gyengélkedő, újonc Middlesboroughnál égtek meg Ibe-ék. A gólok nagyon nem jönnek a túrákon, 3-10-es gólkülönbséghez csak annyit, hogy kétszer találtak be Arterék, háromszor impotensek maradtak. Ma foghíjas lesz a keret, Adam Smith (bekk) eltiltását tölti, Brad Smith és Lewis Cook sérült, de Surman és Callum Wilson is hagyott ki tréningeket – minden csapatrészben lesz kimaradó…
Az előző bajnokságban mindkét alkalommal a Stoke nyert kettejük párharcában, és ma is ebben látunk fantáziát. A házigazda összeszedte magát, és a botladozó Bournemouth ellen ez három egységet érhet. Tippünk így: 1-es, DNB 1!

Mainz-Freiburg +2,5! 1-es és +2.5!

Gólokkal, no és összességében hazai sikerrel kalkulálunk a mai találkozón…
A piros-fehérek a szünetet a 10. pozícióban töltötték 10 mérkőzésen szerzett 14 egységükkel. Martin Schmidt alakulatának minden bizonnyal jót tett szünet, ugyanis az utolsó öt tétmeccséből négyet elveszített. Kiesett a kupából, de az EL-ben is súlyos vereségbe rohantak bele Brüsszelben Serdarék (Anderlecht 6-1). Az Opel Arénában 2-1-1 a társaság mérlege, verték az Ingolstadtot és a Darmstadtot, a Hoffenheimmel remiztek, a Leverkusentől kaptak csak ki. Ellenfeleik közül csak az Ingolstadt nem vette be Lössl kapuját. A gólkülönbségük 17-18, az over/under mutatójuk pedig 8/2. A keretben lesznek hiányzók, de jó hír, hogy Malli, a házi góllövőlista vezetője legutóbb csereként már pályára tudott lépni. Muto (támadó) még nem bevethető.
A Freiburg 15 ponttal a 9. helyen várta a 11. fordulót. Az újonc még nem remizett, idegenben 1-0-4-es sora sebezhetőségre vall – csak a gyengécske Bremennél győztek Christian Streich fiai. A szeszélyes teljesítményre eddig nem sikerült magyarázatot találni, a hazai menetelést előbb a kupában szakította meg a Sandhausen, majd legutóbb a Wolfsburg ütötte ki saját közönsége előtt (0-3). Abrashiék eddig csak egy túrájukon nem tudtak betalálni (Köln 3-0), a másik négy fellépésükön eredményesek voltak a piros-feketék. A keretben eltiltott lesz a balhátvéd Günter, rajta kívül Kampf és Guedé sérült, azaz egy bekk és egy csatár marad még ki.
Mindkét alakulat a támadásban erősebb, a védelmek ugyanakkor könnyen zavarba hozhatóak. Ma épp ezért a találatokban látunk fantáziát, hármat szerintünk összehoznak az alakulatok. Tippünk tehát: +2.5!

Olvasói sztorik