Hírek

Egy brazil, egy svéd…

Santos-Vitória +2,5!

Nem mondott még le a bajnoki címről a fekete-fehér alakulat – ehhez ma nyernie kell. Jön is a hazai siker, de a gólokban nagyobb értéket érzünk, így a +2.5-ös opcióra fogadunk! Lássuk, hogy miért!
Dorival Silvestre Junior együttese kimondottan jó szezont fut. A fekete-fehérek az előző kiírásban a 7. helyen végeztek, gyengébb szereplésük egyértelműen csapnivaló idegenbeli formájukkal volt indokolható. Az idén némiképp jobb a helyzet, vendégként sem tolják rosszul Copeteék, otthon, a Urbano Caldeira-ban pedig kimondottan erősek, mérlegük 13-2-2, ehhez 32-9-es gólkülönbség társul. Ricardo Oliveirák formája is pazar, az utolsó 11 bajnokijukon 9-1-1-es szériát futottak – igaz, közben kiestek a kupából. Jelenleg 64 egység áll a nevük mellett, így a 2. helyet foglalják el, a listavezető palmeiras 70-nél jár. De nemcsak előre, hanem hátra felé is kell figyelniük Luiz Felipééknek: a a Flamengo és az Stletico Mineiro is lőtávolon belül követi a társulatot. A Santos nem tud az alapcsapatával kiállni a mai ütközetre, ugyanis az egyik belső bekkjük begyűjtötte 3. sárgáját, amely eltiltást ér. Sérült továbbá egy rutinos középpályás, de legutóbb már pályára léphetett a házi gólkirály, Vitor Bueno.
Az Esporte Clube Vitória nagyon nehéz helyzetből várja a Serie A finisét. A piros-feketék a játéknap előtt a 16., még nem kieső helyen álltak 39 ponttal, de a vonal alatti Internacional csak eggyel volt lemaradva tőle. A gyengébb szereplés miatt a klub edzőt váltott szeptemberben, Argél mester fel is rázta a csapatot, de még mindig maradt bőséggel izgulni való. Idegenben 3-5-9-es sorhoz 18-26-os gólkülönbség társul, amely azért arra enged következtetni, hogy nem feltétlenül csak bunkereznek távol otthonuktól Kiezáék. Októberben hullámvölgybe kerültek Diego Renanék, de az utolsó két fellépésükön már nem kaptak ki, s szereztek 4 egységet. A keret nem lesz teljes, minden csapatrészben van ugyanis sérült.
Mindkét alakulatnak nagyon kellenek a pontok, az iksszel inkább a vendégek lehetnének elégedettebbek, de a győzelem lenne a Vitória számára is az igazán megnyugtató eredmény. Nyílt mérkőzést várunk a két motivált alakulattól – no és találatokat. Az az érzésünk, hogy háromig biztosan eljutnak majd a felek. Tippünk így: +2.5!

Halmstad-Helsingborg DNB 2! 2x! 2!

A párosmeccs első felvonását rendezik ma az Orjans Vallban: azt gondoljuk, az élvonalbeli együttes előnyt szerezhet!
A Halmstad egy esztendeje intett búcsút a svéd élvonalnak, a klubnál pedig az azonnali visszajutást tűzték ki célul. A kék-sárgák sokáig kiegyensúlyozottan teljesítettek, de a hajrára némiképp összezuhantak: az utolsó hat bajnokijuk közül csak egyet tudtak megnyerni Jan Jönsson tanítványai, így nemhogy az első két hely megszerzése jelentett kihívást az elmúlt hetekben, hanem a 3. pozíció megőrzése… Otthon pedig eleinte jól tolták Tveterék, mérlegük 9-3-3 volt – de az utolsó három hazai ütközetükön nem tudtak nyerni, egy iksz után kétszer kikaptak. A formahanyatlás tehát egyértelmű, nagy kérdés, hogy mennyire sikerül felpörgetni a srácokat az év egyik legfontosabb mérkőzésére. Egy belső bekk eltiltását tölti majd, viszont egy középpályás visszatérhet sérüléséből.
A Helsingborg is kicentizte, a piros-kékek az élvonaléban éltek át kellemetlen hónapokat, sőt, hónapokat. Henrik Larsson legénysége mindössze a 14. pozícióban zárt, és az utolsó hetekben a Gefle még egy attakot indított az osztályozós hely megszerzéséért, de ezt jól reagálták le Dahlbergék: egyszerűen elkezdték megnyerni a meccseiket, a hajrában az utolsó négy fellépésük közül csak egyet buktak el, a 30. fordulóban hazai pályán győzték le a Jönköpinget (2-0). Idegenben azért nem brillíroztak Wedéék, mérlegük 3-4-8 volt a szezonban. A keretben egy jobbhátvéd sérült, egy gólerős csatár pedig eltiltott lesz – nevezetesen Larsson mester fia.
A két alakulat egymás elleni mérlege egált mutat, viszont a legutóbbi három párharcukat a Helsingborg nyerte meg. Ma is az az érzésünk, hogy a vendégek nem kerülnek hátrányba, sőt! Akár nyerni is képesek a Halmstad vendégeként. Tippünk így DNB 2-es!

Olvasói sztorik