Hírek

Hazai sanszok

Ma Brazíliában és Svédországban néztünk körül...

Coritiba-Santa Cruz 1!

A kiesés elől menekülő zöld-fehéreknek ma muszáj nyerniük – a vendégek már nem úszhatják meg a másodosztályt. Motivációs tényezők dönthetnek…
A Coritiba négy fordulóval a bajnokság vége előtt még nincsen biztonságban, a 15. pozíciót foglalja el 42 egységgel – a vonal alatti Internacional 38-nál jár. Az Estadio Couto Pereira-ban 8-7-2-es mérleggel rendelkezik, a formája pedig szeszélyes. A bajnokságban október közepén kapott ki utoljára, viszont búcsút intett a Copa Sudamericának. Az augusztus elején meglépett edzőválás összességében bejött, Carpegiani mester azért kivezette a közvetlen veszélyzónából Colin Kazim-Richardsékat. A brigádban egy bekk és egy középpályás hagyott ki edzéseket, de egyikük sem alapember. Eltiltott nincs, marad a 4-3-3-as alapfelállás.
A Santa Cruz tavaly jutott fel a Serie A-ba, de olybá tűnik, a piros-feketék nem tudják meghosszabbítani élvonalbeli tagságukat. 34 fellépésen 27 pontot húztak be Doriva mester fiai – matematikailag még van esélyük, de gyakorlatilag szinte semmi, hiszen mind a négy bajnokijukat meg kellene nyerniük Grafite-éknek, miközben a Vitoriának nem szabadna pontot szereznie – valljuk be, ez szinte lehetetlen küldetés. Idegenben hagyományosan gyengén szerepelt az alakulat, 1-5-11-es mérlegükhöz 18-36-os gólkülönbség társult. Egy hét meccsből álló pocsék sorozatot zártak le Leo Mouráék: előbb ikszeltek az Internacionalnál, majd elverték a sereghajtó Americát. Sajnos, későn ébredt a társaság… Friss sérült és eltiltott nincs a keretben.
A hazaiaknak még kellenek a pontok a bennmaradáshoz, a vendégeknek szemernyi esélyük sincsen. A zöldek ma nagy lépést tehetnek céljuk eléréséhez – és nem is hibáznak. Ahogy júliusban idegenben, most hazai pályán is nyer a Coritiba. Tippünk így: 1-es!

Syrianska-Vasalund 1!

A svéd másodosztályú tagság a tét. A visszavágón ismét a piros-sárgák nyerhetnek! AZ első meccs 0-2-es végeredményt hozott.
Már csak egy lépés választja el a Syrianskát a második ligás helyének megtartásától: meg kell őriznie a gárdának a kétgólos előnyét, amelyet vasárnap szedett össze a Skytteholms IP-ben a Vasalund vendégeként. A svéd másodosztály 13. helyén végzett a gárda, sokáig biztos kiesőnek tűnt, de az augusztus 1-jén kinevezett Kleber Saarenpaa vezetőedző érkezésével stabilizálta helyzetét a gárda. A bajnokság utolsó nyolc fordulója közül mindössze egyet veszítettek el Metéék. Otthonában teljesen átlagos volt a Syrianska, öt siker mellett ötször ikszelt és ötször is kapott ki. Az első mérkőzésen idegenben sikerült kétgólos előnyre szert tenni – azért ez nagy lépés volt céljaik elérése felé. A keretben vannak hiányzók, lapértesülések szerint két belső védekező középpályás is sérüléssel küzdött a héten, szerepeltetésük erősen kérdéses.
A Vasalund a harmadik vonal északi osztályának 2. helyén végzett. A piros-feketék otthon egészen elképesztő mérleget produkáltak: 12 győzelem mellett csak egyszer remiztek – viszont épp a legfontosabb meccsen elvéreztek: az osztályozó első meccsén 0-2-re kaptak ki Pascal Simpson fiai. Buluték szép számmal termelték a gólokat a bajnokságban, az “év meccsén” viszont nem sikerült betalálniuk az ellenfél hálójába. A formájukra nem lehetett különösebb panasz, az utolsó fordulóig üldözték a Brommapojkarnát az 1. helyért, ám végül épp a riválisa otthonában szenvedett vereséget az utolsó játéknapon (3-0). A keretbe visszatér egy középpályás, egy védő és egy támadó ugyanakkor nem bevethető.
A harmadosztályú gárdának extra kockázatot kell vállalnia a mai meccsen, ha le akarja dolgozni hátrányát. Ezt kihasználhatja a Syrianska, amely a visszavágón is elverheti a Vasalundot. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik