Hírek

Erős hazaiak…

Bari-Spezia 1! DNB 1!

Edzőt váltott a házigazda, ennek ma meg is lesz az eredménye!
A kakasok gyengén szerepeltek a tavalyi szezonban, így nem is okozott nagy meglepetést, hogy új szakemberrel vágnak neki a pontvadászatnak a piros-fehérek. Érkezett a fiatal Roberto Stellone, az igazolások azonban annyira nem voltak sikeresek. Összességében a gárda visszafogottan szerepelt eddig a Serie B-ben, a szaklapok viszont mindenképpen jobb produktumot vártak a gárdától. No és a lelkes drukkerek is, akiknek hétről-hétre csalódást okoztak Manieróék. A türelem elfogyott, a patinás déli együttesnél edzőt váltottak: Stellonét Stefano Colantuono váltotta. A tar tréner évekig tartotta az élvonalba az Atalantát, tavaly az Udinese kispadjára ült le, de az északi kaland annyira nem jött be a trénernek – márciustól volt munka nélkül. A társulat jelenleg mindössze a 11. 16 egységgel, a San Nicolában 3-1-2-es szerény mérleggel rendelkezik. A formája hullámzó volt – ez is vezetett az edzőváltáshoz. A keretben pedig azért több van, az osztályozós helyek valamelyikére simán odaérhetnének Brienzáék. A csapat nem lesz teljes, egy belső középpályás és egy szélső bajlódott sérüléssel.
A Sepzia 17 pontjával a 10. pozíciót foglalja el, a fekete-fehérek tavaly play offos helyen zártak, a rutinos Domenico Di Carlonak ezúttal is ez lenne a feladata. A társulat jól kapta el a rajtot, ám mostanság már kevésbé megy Granoche-éknek. Az utolsó két bajnokijukat elveszítették Baezék, Benevento ellen idegenben maradtak alul (1-0), majd a Hellas a Stadio Alberto Picco-ban mér kiadós verést a társaságra (1-4). Vendégként 1-3-2-es sort tudnak felmutatni, de a két utolsó túrájuk zárult zakóval. A forma tehát nem az igazi, ráadásul fontos hiányzók is lesznek a keretben. Nene és Datkovics, azaz egy fontos támadó és egy kezdő bekk egyaránt eltiltását tölti, rajtuk kívül két középpályás és egy csatár sérült.
Colantuono érkezése jót tesz a Barinak! Az új tréner győzelemmel mutatkozhat be a kispadon a meglehetősen tartalékos Spezia ellen. Tippünk így: 1-es!

Belgium-Észtország (0-2) 1!

A világ egyik legjobb támadógépezete bedarálja a gyengécske észteket…
A H csoportban három kört követően így fest a tabella: 1. Belgium (9), 2., Görögország (9), 3. Bosznia (8), 4. Észtország (3), 5. Ciprus (0), 6. Gibraltár (0).
Az Eb-n összességében leszerepeltek a vörösök, váltás is történt a kapitányi poszton: nyártól Roberto Martinez a szövetségi kapitány. A korábban angol klubcsapatoknál tevékenykedő szakember munkájára eddig nem lehet panasz – valahogy így kell kezdeni egy selejtező-sorozatot. Három fölényes siker, 13 rúgott, nulla kapott gól. Okés, hogy az áldozatok között ott van Gibraltár és Ciprus, no de a bosnyákokat is magabiztosan mészárolták le Hazardék. Az állomány parádés, a támadószekcióban csupa klasszis szerepel. A forma is rendben lévő – szerdán este Hollandiában 1-1-re végzett a társulat, de azért jó néhány helyen várható változás majd a kezdőben. Friss sérült nincs a keretben, így bombaerős alakulat fogadja a brüsszeli Baldvin Király Stadionban az észteket.
Azt az észt alakulatot, amelynél szeptemberben váltak meg Magnus Pehrsson szövetségi kapitánytól – helyére Martin Reim érkezett, akivel legalább már egy győzelmet elkönyvelhettek a kék-feketék: Gibraltárt zúzták le Kait Mattiasék (4-0). A sorozatban ezt megelőzően egy ötöst kaptak a bosnyákoktól, majd a “diadal” után otthon 0-2-re égtek meg a görögökkel szemben. A keret rém gyenge, millió euró fölötti piaci értéke csupán a Liverpool belső védőjének, Klavannak van – ő egyben az észtek csapatkapitánya is. Rajta kívül légiósok és hazai csapatokban szereplő középszerű focisták kerültek fel a 22-es utazólistára. A támadójátékuk impotens, aligha veszik ma be Curtois kapuját.
Nincs mese, gálát várunk Lukakuéktól. A belgák klasszisokkal erősebbek az észteknél, és ez ma gólokban is meglátszik majd. Tippünk így: (0-2) 1-es!

Olvasói sztorik