Hírek

Dél-amerikai gólok!

Kolumbia-Chile Mindkét fél betalál: IGEN!

Kiélezett, élvezetes mérkőzést várunk – no és gólváltást…
A dél-amerikai selejtezőcsoportban a házigazda 17 egységgel a 4., a vendégek 16 ponttal az 5. helyen állnak. A mai találkozó eredménye döntő hatással lehet a végső sorrendre…
José Néstor Pékerman válogatottja 5-2-3-as mérleget produkált eddig a sorozatban. A sárga-kékek eddig tulajdonképpen papírforma eredményeket produkáltak, a braziloktól, az uruktól és az argentinoktól kaptak ki, a kötelező győzelem kategóriába sorolandó meccseket hozták, két remijük Chilével és Uruguay-jal jött össze. Baccáékra az idén még két kemény ütközet vár: ma ugye az acélos chileiek érkeznek hozzájuk, majd jön a Messiék ellei idegenbeli ütközet.
Hazai pályán 3-1-1 Ariasék mérlege, ehhez 9-4-es gólkülönbség párosul. Eddig csak Di Mariáéknak nem tudtak betalálni Falcaoék.
A keret brutálisan erős, minden csapatrészben klasszisok sora vár bevetésre. A támadószekció különösen erős, a 4-2-3-1-es hadrendben jó eséllyel Muriel, James Rodriguez, Cuardado és Bacca kap majd helyet a csatársorban. Friss sérült nincsen, és eltiltás sem nehezíti az argentin szakember munkáját.
Chile eddig 5-1-4-es mutatót hozott össze a selejtezőben, verte például a brazilokat, de képes volt kikapni például Paraguay-ban is… A kissé szeszélyes teljesítményt nehéz indokolni, hiszen Juan Antonio Pizzi szövetségi kapitány is rutinos, erős kerettel dolgozhat. A legutóbbi két mérkőzésen tökéletesen kijött a piros-kékek Janus-arcúsága: előbb simán kikaptak Ecuadorban (3-0), majd legyőzték Perut – ha nem is könnyedén. Vidal kulcsjátékosa a chileieknek, a Bayern középpályása mostanság valóban igazi vezéregyénisége a válogatottnak. Már hat gólt jegyzett a selejtezőkön. Elől Vargas, Alexis Sanchez és Castillo igyekszik még gondba hozni az ellenfelek védelmét – általában sikerrel. A Celta Vigo támadója, Orellana sérült, nem utazhat el Kolumbiába.
Kolumbia over/under statisztikája 5/5, Chiléé viszont 8/2. Hajlamosak a gárdák felvállalni a nyíltabb játékot – és ma is ebben gondolkodunk. A házigazdát érezzük esélyesebbnek, viszont Chilét jónak tartjuk egy találatra. A gólváltásban látunk leginkább fantáziát. Tippünk így: Mindkét csapat betalál!

Venezuela-Bolívia +2.5!

Gyenge védelmek, kilátástalan játék – eddig ez jellemezte a két válogatottat. Ma sem lesz hiány gólokból…
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kontinens két legpocsékabb válogatottja randevúzik ma Venezuelában. A házigazda 10 fellépésen mindössze 2 egységet húzott be, ezzel a 10., sereghajtó a csoportban. A bordók hazai környezetben meglepetésre az argentinokkal ikszeltek, ezen kívül négyszer is kikaptak gólkülönbségük 4-12. A formájuk gyenge, igaz, az októberi selejtezőkön a braziloktól és az uruktól kaptak ki. Az over/under mérlegük 7/3, az eddigi hazai meccseiken mindig kaptak gólt, és háromszor Rondonék is betaláltak. Rafael Dudamel szövetségi kapitány április elején vette át a válogatottat, ám olybá tűnik, nem a szakmai vezetéssel van probléma. Egész egyszerűen a venezuelai keret vékony. Igazi sztárt alig-alig találunk a csapatban, elől Rondon (WBA), Josef martínez (Torino), a középpályán Juanpi (Malaga), Rincon (Genoa), a védelemben pedig Rosales (Malaga) emelhető ki. A futballisták valamennyien légióskodnak, ám azért többségük nem igazán jegyzett alakulatoknál… A 4-4-2-es felállás adott, egy center sérült, Kouffaty biztosan kihagyja a mai összecsapást.
Bolívia 4 pontos 10 fellépést követően, valamennyi egységét otthon szerezte: verte Venezuelát és ikszelt Ecuadorral. Vendégként ötször zakózott, gólkülönbsége 1-14! Over/under tekintetben 7/3 a zöldek statisztikája is, sőt, az összesített gólkülönbségük is pont ugyan olyan: 9-26. Októberben egy hatmeccses vereségsorozatra tettek pontot Julio César Baldivieso tanítványai – ekkor jött össze a remi Ecuadorral. A keret nagy része a két fővárosi klubra, a The Strongestre és a Bolivar La Pazra épül. A legérzékesebb futballistájuk Marcelo Moreno Kínában játszik, de akad még svéd, brazil és amerikai légiós is a brigádban. A 4-4-2-es hadrend az alap Escobaréknál is.
Tavaly novemberben La Pazban 4-2-re nyert Bolívia. Az elmúlt három évben háromszor találkoztak a felek, és mindig esett legalább négy gól. Ma is a találatokban bízunk, a +2.5-ös opció jó választásnak tűnik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik