Hírek

A szurkolói csoportok nem asszisztálnak az ’56-os Emlékbizottság ötletéhez

Rangadó
Rangadó

2016. 11. 08. 11:10

Nem éneklik fel a Lazio-induló magyar verzióját.

Az október 23-i forradalom hatvanadik évfordulója kapcsán az 1956-os Emlékbizottság többek között a Lazio-szurkolók által híressé vált „Avanti ragazzi di Buda” kezdetű dalt is feldolgozná, azonban a magyar szurkolói csoportok köszönték a lehetőséget, és nem éneklik fel a magyar verziót a Petőfi TV felkérésére.

Az alábbi levelet a debreceni, a diósgyőri, a kaposvári, a kecskeméti, a székesfehérvári, a szombathelyi és a zalaegerszegi tábor is aláírta.

Nyílt levél a Petőfi TV vezető szerkesztőjének
Tisztelt Nagyistók Tibor!
Ön azzal a kéréssel keresett meg több hazai szurkolótábort a klubjaikon keresztül, hogy az ’56-os emlékév keretében, az Avanti ragazzi di Buda kezdetű Lazio dalra írt győztes pályamű szövegét a szurkolótáborokból (táboronként 3-4 fő) alakított kórus énekelje fel.
A megkeresésével kapcsolatban a következő közös álláspontot alakították ki a hazai táborok.
Nagyon megtisztelőnek találtuk a megkeresését. Tiszteljük az ’56-os hősöket. A táborok a lelátókon mindig kiírásokkal vagy élőképekkel emlékeznek a hőseinkre. A magyar szabadság az egyik legnagyszerűbb eszme, mely mellett elkötelezheti magát az ember.
Viszont a mi rétegünk nem szabad. A mi társadalmi csoportunkat folyamatosan üldözik, nemkívánatosnak tartják, gyalázzák. Hol törvénytelenül, hol törvényeket alkotva, vagy azokat kedvük szerint áthágva rúgnak belénk.
A mi értékrendünkben, a szabadságra és a hősökre emlékezés eszméjével nem fér össze az, hogy egy emlékdal létrejöttekor eltűnhet 50 millió forint, de az sem, hogy a szabadság eszméjét elfojtani hívatott titkosszolgálati vezetőt október 23-án léptetik elő.
Fentieket szem előtt tartva, hoztuk meg döntésünket.
Debrecen, Diósgyőr, Kaposvár, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg szervezett szurkolói csoportjai
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Zinedine Zidane head coach of Real Madrid prior the La Liga match between Villarreal CF and Real Madrid, at La Ceramica Stadium, on may 19, 2018 (Photo by Maria Jose Segovia/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.