Hírek

A szurkolói csoportok nem asszisztálnak az ’56-os Emlékbizottság ötletéhez

Nem éneklik fel a Lazio-induló magyar verzióját.

Az október 23-i forradalom hatvanadik évfordulója kapcsán az 1956-os Emlékbizottság többek között a Lazio-szurkolók által híressé vált „Avanti ragazzi di Buda” kezdetű dalt is feldolgozná, azonban a magyar szurkolói csoportok köszönték a lehetőséget, és nem éneklik fel a magyar verziót a Petőfi TV felkérésére.

Az alábbi levelet a debreceni, a diósgyőri, a kaposvári, a kecskeméti, a székesfehérvári, a szombathelyi és a zalaegerszegi tábor is aláírta.

Nyílt levél a Petőfi TV vezető szerkesztőjének
Tisztelt Nagyistók Tibor!
Ön azzal a kéréssel keresett meg több hazai szurkolótábort a klubjaikon keresztül, hogy az ’56-os emlékév keretében, az Avanti ragazzi di Buda kezdetű Lazio dalra írt győztes pályamű szövegét a szurkolótáborokból (táboronként 3-4 fő) alakított kórus énekelje fel.
A megkeresésével kapcsolatban a következő közös álláspontot alakították ki a hazai táborok.
Nagyon megtisztelőnek találtuk a megkeresését. Tiszteljük az ’56-os hősöket. A táborok a lelátókon mindig kiírásokkal vagy élőképekkel emlékeznek a hőseinkre. A magyar szabadság az egyik legnagyszerűbb eszme, mely mellett elkötelezheti magát az ember.
Viszont a mi rétegünk nem szabad. A mi társadalmi csoportunkat folyamatosan üldözik, nemkívánatosnak tartják, gyalázzák. Hol törvénytelenül, hol törvényeket alkotva, vagy azokat kedvük szerint áthágva rúgnak belénk.
A mi értékrendünkben, a szabadságra és a hősökre emlékezés eszméjével nem fér össze az, hogy egy emlékdal létrejöttekor eltűnhet 50 millió forint, de az sem, hogy a szabadság eszméjét elfojtani hívatott titkosszolgálati vezetőt október 23-án léptetik elő.
Fentieket szem előtt tartva, hoztuk meg döntésünket.
Debrecen, Diósgyőr, Kaposvár, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg szervezett szurkolói csoportjai
Olvasói sztorik