Hírek

Skót hazai!

A skót második ligában hazai esélyre bukkantunk...

Dundee United-Dunfermline 1!

Az élvonalba visszavágyó házigazdának nem okozhat gondot a gyengécske Dunfermline legyőzése…
A Dundee United a 2. helyen tanyázik a skót másodosztályban – a gárda különmeccset vív majd jó eséllyel a Hiberniannal a feljutásért. 24 egységig jutott eddig a társulat, otthonában még veretlen (4-2-0), a formája pedig szenzációs! Négy bajnokit húzott be sorozatban, így a kezdeti nehézségek után már realitás lehet az osztályváltás. A keret a 4-4-1-1-es felállás alkalmazza, eddig egészen jól, elől Andrew és Murray jól termeli a találatokat. A keretben nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti Ray McKinnon menedzser munkáját. A brigádnak kimondottan jól megy mai riválisa ellen: 2011 óta nem szenvedett vereséget a Dunfermline-től.
A vendégek a tabella alsó felében tanyáznak, 9 egységgel mindössze a 9. helyet foglalják el – ez a végén osztályozót jelentene. El is akarja kerülni e pozíciót az Athletic, amely a mélyrepülését megállította az elmúlt hetekben: két ikszből érkezik ma Dundee-ba. A kékek régóta nyeretlenek, szeptember 24 a seregható St. Mirrent verték, azóta öt bajnokin 3 pontot hoztak össze. Idegenben 0-2-4 a mutatójuk. A Bevállalják a nyílt játékot, ezt a 15-23-as gólkülönbségük, valamint a 8/4-es over/under statisztikájuk is alátámasztja. A keretben egy bekk régóta sérült, de ő nem számít alapembernek.
Minden a Dundee Inted sikere mellett szól, az erősebb keret, a hazai pálya és a jobb forma is. Nem várunk meglepetést, a hzigazda otthon tartja a pontokat. Tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik