Hírek

Schalke-Werder Bremen

Schalke-Werder Bremen 1-es és +1,5! 1-es és +2,5!

A házigazda jól pörög mostanság, a pocsék védelemmel rendelkező “muzsikusok” ma beleszaladhatnak a késbe…
Kiesési rangadónak is aposztrofálhatnánk a mai találkozót, ám a házigazda miatt mégsem használjuk e jelzőt. Ugyan a Schalke 8 egységével mindössze a 12. pozíciót foglalja el a tabellán, azért összességében előbbre várjuk majd a királykékeket. A brigád a borzalmas rajt után magához tért, jó formában van, négy forduló óta veretlen a Bundesligában, az EL-ben pedig már bebiztosították a továbbjutásukat Markus Weinzierl fiai. A Veltins Arénában 2-0-2 a mutatójuk, az utolsó két fellépésükön kapott gól nélkül mészárolták le Bentalebék a Mönchengladbachot és a Mainzot. A keretben vannak fontos hiányzók, Uchida, Coke, Meyer, Huntelaar, Di Santo és Embolo is sérült. A támadósorban Chupo-Moting és Konoplyanka kaphat szerepet, a 3-5-2-es felállás nem változik.
A brémaiak is beragadtak a rajtnál, már edzőt is váltottak, jelenleg
Alexander Nouri irányítja a zöld-fehéreket. A Weser-parti alakulat 9 fellépésen 7 pontig jutott, a kupának már búcsút intett. Az északiaké a liga legrosszabb védelme, már 24-szer kapituláltak. Az új trénerrel kicsit összekapták magukat Junuzovicsék, de az utolsó két mérkőzésüket már megint elveszítette a társaság: előbb Lipcsében, majd hazai környezetben a Freiburgtól kaptak ki Garciáék. Idegenben 0-1-3 mellé 4-15-ös gólkülönbség társul – ez nem sok jót ígér mára. Nem tud minden játékosára számítani a szakvezetés, Caldirola, Sané, Drobny, Kruse, Pizzaro, Eilers és Bargfrede sérült, közülük esetleg utóbbi vállalhatja a játékot.
Mindkét oldalon fontos hiányzók vannak, ám a Schalke keretét lényegesen mélyebbnek érezzük. A forma, a hazai pálya mind a kékek mellett szól. Szerintünk lesznek gólok, a pontok pedig otthon maardnak. Tippünk így: 1-es és +1.5! 1-es és +2.5!

Chievo-Juventus 2-es és -4.5!

A veronaiak gödörben vannak, a Juve nem hibázhat – “okosban” nyernek a zebrák!
A Chievo önmagához képest nagyszerűen kezdte a bajnokságot, ám október elsejével mintha megtorpantak volna a sárga-kékek. A Pescarában aratott diadal óta eltelt négy mérkőzés, és ezeken nyeretlen maradt Rolando Maran legénysége. Pedig azért illett volna kettőnél több egységet szerezni a Milan-Empoli-Bologna-Crotone kvartett ellen… A rossz formában lévő társulat jelenleg a 15 ponttal a 11. helyen áll. Otthon, a Marc Antonio Bentegodiban 2-2-1-es sort tud felmutatni – a Milan nyert nála egyedüliként. A keretben nincs friss sérült, Cesar és Meggiorini már régóta nem bevethető.
A Juventus a Lyon ellen elszórakozta a hétközi BL-meccsét, 1-1 lett a vége, így a torinóiaknak még lesz izgulni valójuk a következő hetekben. Allegri mester kipróbálta a 4-1-3-2-es felállást a gallok ellen, de nem jött be, Mandzukic és Higuain együtt nem váltotta meg a világot. Ma ismét belenyúlhat a stratégiába a szakember, lapértesülések szerint 4-3-3 lesz a felállás, a horvát lesz az ék, mellette Cuardado és Higuain kap szerepet.
A Serie A-t négy egységnyi előnnyel vezetik a torinóiak, 27 pontnál járnak, idegenben azonban csak 3-0-2 a statisztikájuk – a két milánói túra végződött kudarccal. A bajnokságban két hazai sikeren vannak túl Khediráék, múlt szombaton rangadón verték a Napolit (2-1). A keretben Chiellini, Evra, Pjaca, Dybala sérült, Bonucci és Pjanic szerepeltetése kérdéses.
A Chievo nincs jó passzban, a Juventus pedig tanult a hétközi hibájából. Magabiztos vendég győzelmet várunk, ugyanakkor gólzuhataggal nem kalkulálunk. Tippünk így: 2-es és -4.5!

Olvasói sztorik