Hírek

Holland történetek…

Sparta Rotterdam-Heerenveen +2.5! 2! 2x!

A holland élvonalban a vendégek szárnyalnak – ma is pontot, pontokat szereznek a kékek!
A Sparta újonc a ligában, ehhez mérten nem is teljesítenek rosszul a rotterdamiak. A bajnokságot jól kezdték, ám elfogyni látszik a lendület. A pontvadászatban a 9. helyen tanyáznak 13 egységgel, viszont régen ünnepelhettek sikert: szeptember közepén verték a NEC-et, azóta öt mérkőzésen három remi és két zakó a mérlege. Odahaza, a Het Kasteel-ben 2-2-1-es sort tud felmutatni, csak az Ajax nyert nála, de még a nyitófordulóban. A kupában viszont menetelnek Alex Pastoor fiai, legutóbb a PSV-t ejtették ki a sorozatból. A keretben vannak hiányzók szép számmal, három bekk és egy középpályás biztosan nem lehet ott az ütközetben, két csatár bevetésére csekély esély azért mutatkozik.
A Heerenveen szrányal az idei kiírásban, Jurgen Streppel legénysége 22 egységgel a 4. helyről várhatja a folytatást. Idegenben 3-2-1-es mérleget produkáltak a kék-fehér-pirosak, ehhez 14-6-os gólkülönbség társul, azaz igencsak támadószellemben lépnek pályára vendégségben is Ghoochannejhadék. A forma ragyogó, a bajnokságban régóta veretlenek, továbbjutottak a kupában is, legutóbb a listavezetőtől hoztak el egy pontot (Feyenoord 2-2). A 4-3-3-as alapfelállás nagyon működőképesnek tűnik, és a sérülések is elkerülik a gárdát: egy támadó-középpályás nem bevethető, rajta kívül mindenki ott lesz Rotterdamban.
Bátrabbaknak javasoljuk a sima 2-est, az óvatosabb fogadóknak pedig az x2-őt és a +2.5-öt. Mi ezekre a tippekre megyünk rá!

Venlo-Dordrecht +2.5!

A házigazda a feljutásra hajt, a vendégek gyengék, a védelmük különösen. Ebből hazai siker lesz, gólokkal!
A Venlo élcsapat, jelenleg a 2. helyet foglalja el, 24 egységéhez 4-0-2-es hazai statisztika párosul. A sárgák formája nem rossz, hétfőn az Ajax tarcsitól hozták el könnyedén a három pontot (0-4), előtte ugyan kiestek a kupából, de az első ligás Zwolléval szemben is partiban voltak (2-1). A brigád over/under mutatója 7/5. Maurice Steijn vezetőedző egy balbekkre és egy jobb bekkre nem számíthat sérülés miatt, egy középpályás pedig eltiltását tölti.
A Dordrecht mélyrepülésben van, három bajnokit veszített el zsinórban, így már csak a 17. a táblázaton. Vendégségben nem különösebben hatékony, 1-1-4-es mérlegéhez 10-13-as gólkülönbség társul: eddig minden túráján betalált, de kapott is gólt. Az over/under statisztika ezen az oldalon is 7/5. Az egyik belső védő, aki egyben a “cséká”, még eltiltott lesz, illetve egy háromgólos támadó sérült.
Hazai sikert és gólokat várunk az összecsapástól. Három találatot összehoznak a felek, ez tuti! Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik