Hírek

Német és spanyol siker!

Ma irány az EL!

Schalke-FK Krasznodar 1!

A gyenge szezonkezdés után a német együttes elkapta a fonalat. Ma bebiztosíthatja továbbjutását a csoportból…
Három fordulót követően így áll az I-jelű négyes: 1. Schalke (9), 2. Krasznodar (6), 3. Nice (3), 4. Salzburg (0).
A gelsenkircheni alakulat öt vereséggel nyitott a Bundesligában, Markus Weinzierl vezetőedzőnek egyre kényelmetlenebb volt a kispad, ám szerencséjére az EL-ben legalább jöttek az eredmények. A Nice-t, a Salzburgot és a Krsznodart is legyőzték a királykékek, és október elejétől a bajnokságban is kezdtek jönni az eredmények. A Veltins Arénában azóta a Mönchengladbach és a Mainz kapott méretes verést (4-0, 3-0), idegenben pedig ponttal tértek haza Bentalebék Augsburgból és Dortmundból is. A forma tehát felfelé ívelő, ez, no és a félelmetes közönségük mindenképpen mellettük szól. Ha ma nyernek Kolasinacék, úgy biztosan továbbjutottak csoportjukból. A keret nem lesz teljes, a védelemból Coke és Uchida, a támadósorból Embolo és Huntelaar bajlódik sérüléssel.
A Krasznodar jól indult a csoportkörben, nyert Salzburgban, majd lehengerelte a gall együttest is (5-2). Utána jött a németektől elszenvedett vereség (0-1), ám így sem reménytelen a helyzete. A zöldek jó formában várják a mérkőzést, a bajnokságban szeptember közepe óta nem kaptak ki, igaz, vendégségben jobbára csak ikszekre jók. A keretben lesznek hiányzók, a csatársorban és a középpályán is vannak sérültek, ám lapértesülések szerint azért többen is elutaznak Németországba.
A Schalke formába lendült, és hazai környezetben bebiztosítja ma este a továbbjutást. Tippünk így: 1-es!

Villarreal-Osmanlispor 1-es és +1.5!

A spanyoloknak otthon nem okozhat gondot a gyenge formában lévő török együttes legyőzése.
Az L csoportban kissé bonyolult a helyzet: 1. Villarreal (5), 2. FC Zürich (4), 3. Osmanlispor (4), 4. Steaua (2).
A hispán alakulat a La Liga 5. helyén tanyázik, veretlenségét egészen a hét végéig őrizte, ekkor azonban kikapott Eibarban (2-1). Az El Madrigal-ban remekelnek a sárgák, négy siker mellett csak a Sevillának jött össze a pontszerzés, gólkülönbsége pedig 12-3. Az EL-ben a svájciakat verték Fran Escribá fiai, majd pontosan tértek haza Romániából és Törökországból is. A gárda 4-4-2-es hadrendben szerepel, a védelemben Jokic és Bonera, elől Pato és Soldado sérült. A támadósorban így minden bizonnyal a Bakumbu-Sansone páros kezd majd.
Az Osmanlispor először legyőzte a Steauát, majd kikapott Zürichben, aztán kétgólos előnyt herdált el mai ellenfelével szemben (2-2). A lila-fehér alakulat a török Szuperligában a középmezőny tagja, rossz formában van, az utolsó két bajnokiját elveszítette, szeptember eleje óta nem nyert meccset. A keretben rengeteg a hiányzó, eltiltás és sérülés miatt két kapus, négy bekk, három középpályás és három támadó nem lehet ott a mai találkozón!
A spanyol alakulatnak nyernie kell hazai pályán, ha tovább akar jutni. Ma ezt könnyen megteheti mivel a törökök elképesztően tartalékos összetételben érkeznek az El Madrigálba. Tippünk így 1-es és +1.5!

Mustafa Resit Akcay vezetőedző nincsen könnyű helyzetben…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik